Kiraz’a 37 km uzaklıktaki cevizi, kestanesi, elması ve doğal güzelliğiyle tanınan Cevizli köyü halkı, yolların dar olmasından muzdarip olduklarını bildirdi. Olası bir yangında müdahale edilmesinin çok zor olduğunu dile getiren köy halkı bunun yanında kış aylarında köy ve köydeki 4 mahalle yolunun toprak olmasından dolayı öğrencilerin taşımada zorluk çektiğini ifade etti.
Kış aylarında öğrenci taşıyan servis araçlarının çamurlu yolda sürekli mahsur kaldığını söyleyen Cevizli köylüleri öğrencilerin zaman zaman bu yoldan çamura batarak geçmeye çalıştıklarını kaydederek, “Köy yollarımıza ve 9 km’lik mezarlık yoluna parke taşı döşenmesini istiyoruz” dediler.
Köy muhtarı Ali Çolak kaymakamlığı ve İl Genel Meclisi üyelerini göreve davet ederek hizmet beklediklerini açıkladı. Cevizli köyü yolunun çok dar olması sebebiyle özellikle öğrencileri taşıyan 18 servis aracının bu yolda güçlükle hizmet vermeye çalıştığını söyleyen Cevizli Köyü Muhtarı Ali Çolak, “Yıllardan beri bu yolun genişlemesini bekliyoruz” ifadesinde bulundu.
Bu konuda görüşlerini aldığımız AK Parti Kiraz Teşkilat Başkanı Özcan Kaymak, köylülerin mağduriyetini bildiklerini belirterek, bu yolun genişlemesi ve parke taşlarının döşenmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını ifade etti. Kaymak, “Ulaştırma Bakanımız Binalı Yıldırım bu konuda ilçemizin ve teşkilatımızın yanında olduğunu açıkladı. İlçe Başkanımız İbrahim Yılmaz ve yönetim kurulumuzla beraber Kiraz’ın 52 köyünün de hiçbir sorunu kalmayacak. Çalışmaya, hizmetlere devam” dedi.
Editör: Haber Merkezi