HABER : TOLGA KIZGIN 

Merkez Gürcüzade Camii’nde geçtiğimiz akşam çarşı esnafının katkılarıyla vatandaşlar için iftar yemeği düzenlendi. Çarşı esnafı Ramazan ayında 3 yıldır geleneksel olarak vatandaşlar için iftar yemeği düzenliyor. Sokak üzerine ve camii avlusuna kurulan masalarda, yaklaşık 2000 kişinin katıldığı iftar yemeğinde vatandaşlar aileleri ile beraber orucunu açtı. Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu’da iftar yemeğine katılanlar arasındaydı.

Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, “Ödemiş’te ilk kez Ramazan ayını yaşıyorum. Çok şükür geçtiğimiz 16-17 gün içerisinde “Ödemiş sıcağı“ olarak nitelendirilen çok sıcak bir hava yaşamadık. Yazları burasının çok sıcak bir ilçe olduğunu biliyorum. Ramazanın bereketinden olsa gerek ki şu güne kadar orucumuzu, güzel bir şekilde tutabildik. Bunun için Allah’a ne kadar şükretsek azdır. İnşallah aynı hava koşullarında mübarek Ramazan Ayını tamamlayacağız.  İnşallah sizler bu iftar sofralarında bir araya geldiğiniz gibi,  daha nice Ramazan aylarında ve bayramlarda çocuklarınızla, sevdiklerinizle bir araya geleceksiniz“ diyerek sözlerini tamamladı.

Gürcüzade Camii imamı İdris Akkuş, “Allah’a çok şükür 3 senedir bu organizasyonu yapıyoruz. Yaklaşık 2000 vatandaşımıza burada iftar yemeği vermeye gayret gösterdik ve birlik beraberlik içerisinde organizasyonu tamamladık. Sadece çarşı esnafı değil, tüm katkısı olan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. 2000 kişinin bir arada yemek yediği sofraları kurmayı Cenabı Hak gelecek sene tekrardan yapmayı nasip eder inşallah. Bu tür organizasyonları Allah’ın izniyle gelecek senelerde de devam ettireceğiz. Halkımızla ramazan sofralarında orucumuzu açacağız.“ dedi.

Editör: Haber Merkezi