HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

İlk tören Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ile başladı. Buradaki törene Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, Adalet Komisyonu Başkanı Aydın Uyan, Ödemiş Jandarma Komutanı Binbaşı Hüsnü Korkmaz, Ödemiş Emniyet Müdürü Hasan Özge, Ödemiş ilçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, Ödemişli gaziler, siyasi parti ilçe başkanları ve yönetimleri, oda başkanları, öğretmen, öğrenciler Ödemişliler katıldılar.

Atatürk Anıtının önündeki tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 50.Yıl Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Erkan Yetiştiren yaptı.

ASKERİMİZİN BÜYÜK BİR ZAFERİDİR ÇANAKKALE

50.Yıl Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Erkan Yetiştiren, “Bugün hadsiz düşman saldırılarının tam 253 bin askerimizi şehit verdiğimiz ancak tarihe altın harflerle Çanakkale geçilmez sözünü yazdırdığımız Çanakkale Zaferimizin 107.yılı kutluyoruz. Mustafa Kemal’in Türk askerini silahınız yoksa süngünüz demi yok “Ben sizi taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” dediği Çanakkale her siperde ayrı bir destan taşımaktadır. Öyle bir zaferdir ki dünyaya Çanakkale geçilmezi ilkesini benimsetmiş ve tarihin altın sayfalarına silinmemek üzere bir daha yazdırmıştır. Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca verilen büyük mücadelenin adıdır Çanakkale, Çanakkale öyle bir mücadeledir ki asırlardır yorgun düşmüş bir milletin kahraman evlatlarınca verilen büyük bir mücadeledir. Azimle, bıkmadan, usanmadan eksiklerini hiçbir şekilde düşünmeden Mustafa Kemalin ölmeye emrediyorum emriyle şahadette atılan askerlerimizin büyük bir zaferidir” dedi.

Protokol üyeleri daha sonra Zungurlu Mezarlığında bulunan şehitliği ziyaret ettiler.

Atatürk Anıtı önündeki tören ve şehitlik ziyareti sonrası protokol üyeleri Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan programa katıldılar. Buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Konuşma sonrası öğrenciler tarafından “ Bir Diriliş Destanı Çanakkale” adlı gösteri yapıldı. Gösteri protokol üyeleri ve katılanlar tarafından büyük alkış aldı.

Editör: Haber Merkezi