Ödemiş’e bağlı Bıçakçı köyünde Çanakkale Şehitlerini anma töreni düzenlendi. Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi’nin organize ettiği törenin Bıçakçı’da yapılma neden ise köyde asker uğurlamalarının muhteşem törenler düzenlenerek yapılması olarak bildirildi. Büyük bir katılımın olduğu törende şehitler için Kuran-I Kerim ve mevlit okundu.
Bıçakçı’da düzenlenen törene CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, ADD Ödemiş Şube Başkanı Mehmet Eriş, İl Genel Meclisi üyeleri Adnan Saygılıer, Erol Soyuer, Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak, CHP Ödemiş ilçe başkan adayı Mehmet Birlik, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende okunan şiirler, katılanları duygu seline boğdu. Şehit Ali Yücel Öner’in annesi Nuray Öner’in oğlu için yazdığı şiir herkesi duygulandırdı. Atatürkçü Düşünce Derneği Denetleme Kurulu Üyesi Mustafa Abacı şehit Kamil Alkan’ın ailesi adına “Kamil’in Ağıtı” adlı şiiri ve öğrencilerin okuduğu şiirler de katılımcılara gözyaşı döktürdü. Tören kapsamında köy girişine şehir Adem Dertsiz hayratına yapılan çeşmenin de açılışı gerçekleştirildi.
Anma programında bir konuşma yapan Bıçakçı Köy Muhtarı Metin Yağcı vatan uğruna şehitlik mertebesine ulaşan, kanını vatan toprağı için akıtan aziz şehitleri anmak için toplandıklarını söyledi ve anma programını köylerinde düzenleyen ADD yönetimine teşekkür etti.
Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şube Başkanı Mehmet Eriş ise Bıçakçı için tarihi bir günün yaşandığını belirtti. Tarihten örnekler veren Mehmet Eriş, Türk insanının vatanı için ölümü göze aldığını söyledi ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.
Konuşmaların ardından köyün girişine yaptırılan Şehit Adem Dertsiz Çeşmesi’nin açılışı gerçekleştirildi.
Editör: Haber Merkezi