Uzunca bir süredir devam eden doğalgaz tesisatı döşeme çalışmaları sırasında kazılan çukurlar zamanında kapatılmayınca, kapatılanlar da sadece üstleri mıcırla örtülünce şehrin yüzlerce noktası havuza döndü. Altyapı yetersizliği de eklenince, Tire adeta büyük bir köy görüntüsüne büründü.
Pazar gecesi başlayan sağanak yağışlar, pazartesi günü aralıklarla devam edince, Tire ilçesinde birbirinden ilginç görüntüler oluştu. Yayalar zaman zaman saçak altlarında beklediler, kimi zaman da rögar olmadığı için cadde boyunca dere gibi akan suların içerisinden geçen araçların taşırdığı suların ıslatmasından kurtulamadılar.
Özellikle, İtfaiye Meydanı, Celal Bayar Bulvarı, Faik Tokluoğlu Bulvarı, Toplu Konut Sitesi arkasında Devlet Hastanesi kavşağı adeta göle döndü. Rögar olan yerlerde sular sağlıklı bir şekilde kanalizasyona akıtılamazken, rögar olmayan yerlerde durum tamamen felç oldu. Okul çıkışlarında öğrenciler göllenen sulardan nasıl geçeceklerini düşünüp durdular.
FAİK TOKLUOĞLU’NDA RÖGAR YOK
Tire’nin en önemli ana arterlerinden birisi olan, İmam Hatip Camii köşesinden başlayıp doğusuna doğru devam eden duble yolda rögar yok. Kışın ilk yağmurlarında bile yüksek kaldırım seviyesinin de üzerine çıkan yağmur sularının dere haline dönüşmesinden hem yayalar hem de esnaf şikâyetçi. Rögar yapılması için daha önce iki kez yolun fotoğrafını çekerek belediyeye müracaat ettiklerini, defalarca da telefon açarak taleplerini ilettiklerini dile getiren dükkân sahipleri, “Bugünkü yağmurda yine aynı tablo ortaya çıktı. Şehrin göbeğindeki önemli bir caddede rögar yok. En küçük bir yağmurda bile su seviyesi kaldırımın boyunu aşıyor. Ne müşterilerimiz araçlarından inip dükkana gelebiliyorlar ne de kaldırımdan yürüyen yayalar, araçların sıçrattığı sulardan ıslanmaktan kurtulabiliyorlar” şeklinde konuştular. İsmini vermek istemeyen bir dükkan sahibi de, “Daha bugün (dün) Edip Bey’i aradık telefonla. Lütfen gelip görün dedik. Ne gelen var ne de sorunlarımızla ilgilenen. Tire böylesine bir görüntüyü hak etmiyor” söylemlerinde bulundu.
DOĞALGAZ ÇUKURLARI, TEHLİKEYE DAVETİYE ÇIKARTIYOR
Sene başından bu yana devam eden doğalgaz tesisatı döşeme çalışmaları esnasında kazılan ve üstünkörü kapatılan ya da zamanında kapatılmayan çukurlar ise büyük bir tehlike arz etmeye başladı. Araç sahipleri, sürekli girip çıktıkları çukurlardan dolayı uğradıkları hasarlar neticesinde isyan ederken, motor sürücüleri ve yayalar da yağmur suyu dolan çukurlar nedeniyle sıkıntılı anlar yaşadılar.
KISA BİR SÜRE ÖNCE YIKILAN ESKİ TOPTANCI HALİ BİNASININ ENKAZI DA YAĞMUR SULARIYLA BİRLİKTE YOLLARA AKTI
Yıkım yapıldıktan sonra, hurdacılar tarafından yağmalanan malzemelerin ardından inşaat alanında kalan molozlar, açık havalarda şehrin göbeğindeki bir çöplük görüntüsünü andırırken, yağmur da ise daha farklı bir görüntü ortaya çıktı. Çöp torbaları, boş kutular, pet şişeler başta olmak üzere birçok atık yağmur sularıyla birlikte caddelere taştı. Tirelilere göre, Tire daha ilk yağmurda gerek altyapı, gerekse şehircilik olarak sınıfta kaldı.
Editör: Haber Merkezi