Haber/ Elif ACUN

KORONAVİRÜS, BOZDAĞ KIŞ TURİZMİNİ SEKTEYE UĞRATTI
Kar yağdığında turist akınına uğrayan Bozdağ, Koronavirüs sebebiyle bu kış  ziyaretçilerine hasret kaldı. 
Ödemiş'in yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini göstermeye devam ediyor. Beyaza bürünen Bozdağ Mahallesi her kar yağdığında ziyaretçi akınına uğrarken bu yıl koronavirüs salgını sebebiyle öksüz kaldı. 
Her kar yağdığında özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan Bozdağ’da bu sene pandemiden dolayı bu durumun mümkün olmadığını ve mahalle halkı olarakta üzgün olduklarını dile getiren Bozdağ Mahalle Muhtarı Hakkı Balcı, biran önce koronavirüsün son bulup Bozdağ’da eski günlerine kavuşmak istediklerini söyledi. 
Muhtar Hakkı Balcı, “Hemen hemen 10 gündür yağan kar mahalle halkımız için faydalı oldu. Halkımız karın sevinci ile pandemi döneminin getirmiş olduğu sıkıntıları biraz olsun unuttu. Eski günleri özledik. Pandemi dönemi ile gelen yasaklardan dolayı yerli ve yabancı turistimiz pek gelmiyor. Sokaklarımız şu an boş tek isteğimiz pandemi dönemini bir an önce atlatıp Bozdağ Mahallesini yeniden yerli ve yancı turistlerin uğrak noktası olan konumuna getirmek” dedi.
Yoğun olarak kullanılan Bozdağ – Salihli yolunun yoğun kar yağışıyla kapanmaması için 21. Karayolları Şube Şefliği ekipleri tarafından gece gündüz çalışma yapılıyor. Karayollarının yaptığı çalışmalardan çok memnun olduğunu dile getiren Muhtar Balcı, “Karayolları ekiplerimizden çok memnunuz bölgemizden hiç ayrılmadılar. Burada bir yerleri var. Gece gündüz buradalar. Yol kapandı gibi sözler işitiyoruz. Halkımız bunlara inanmasın. Bu sözler yalan. 21. Bölge Karayolları ekipleri sayesinde yolumuz hiçbir zaman kapanmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş Belediyesi, Jandarma ve Karayolları ekiplerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 
Ödemiş Salihli yolunu kullanan araç sürücülerini mutlaka kar lastiği ve zincir kullanması konusunda uyaran Bozdağ Mahalle Muhtarı İsmail Hakkı Balcı, “Bozdağ Mahallemizi ziyaret edecek misafirlerimiz kar lastiği ve zincir kullanmalı. Havaların eksi derecelerde olması nedeniyle buzlanma meydana geldiği için kar yağışında tecrübesiz ve bilinçsiz sürücülerin bu havalarda beldemize gelmesini pek tavsiye etmiyorum” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi