HABER DİLEK ACAR

Bozdağ Kayak Merkezi, çığ tehlikesi nedeniyle 2017 yılında İzmir Valiliği’nce kapatıldı ve bir daha hizmet vermemişti. Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz yıl ‘Ege’nin Uludağ’ı’ olarak adlandırılan içinde 80 kişilik konaklama tesisi, 2 teleski, 1 telesiyej, 3 kayak pisti, kafeterya, restoranı bulunan tesisin yeniden faaliyete geçmesi için çığ perdesi yapılmasına karar verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Ödemiş Bozdağ’da çığ düşmesi nedeniyle kapatılan tesisleri yeniden ayağa kaldıracak ihaleyi yaptı. Orman Genel Müdürlüğü’nün Profil ankrajlı, ahşap karkaslı 100 m Rüzgar Perdesi Yapımı ve 6 sırada toplamda 2.724 m Çelik Kar Köprüsü ihalesine 18 firma katılırken 8 şirket arasında gerçekleşen rekabet sonrası 9 milyon 100 bin TL’ye İlsu İnşaat ile Süngü İnşaat’ın oluşturduğu ortak girişim grubunda kaldı.

Tesislerin işletilmesini ve kiralanması işini alan başka bir firma ise çığ durdurma duvarları ve kar perdeleri olmadığı için alanda yatırım yapamıyordu. Bakanlığın ihalesi sonrasında Bozdağ’da kayak ve kış turizminin önünü açacak işlem tamamlanmış oldu.

Editör: Haber Merkezi