HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Emniyet Müdürlüğü’ne Konak İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı 2 çocuk babası Mümin Sevgen atandı. Göreve başlamadan, yanına hiçbir emniyet görevlisini almadan, gece Ödemiş’te sokağın durumunu tespit için geç vakitlere kadar dolaşan 27 yıllık emniyetçi Sevgen, ilçede birçok olumsuzlukları tespit ettikten sonra polis sokakta olacak konusunda emniyet görevlileri ile fikir birliğine vardı.

Kendisini ziyarete gelen basın mensuplarına “Polis sokağa inecek, halkın içinde olacak beni kimse tanımadığı için gece geç vakitlere kadar yaya olarak Ödemiş’i tek başıma dolaştım. Park sorununu, egzozlarını çıkarmış motosikletler gördüm. Kırmızı ışıkta geçen elektrikli bisikletler ve normal bisikletleri gördüm.  Aracının içinde müziği en yüksek sesle açarak dolaşanları gördüm. Tespit ettiklerimi direkt ekipler vasıtası ile gerekli işlemleri yerinde yaptırdım. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur. Bunlarla mücadelemiz tavizsiz bir şekilde sürecektir. O bakımdan polis sokakta olacaktır.” diyen Mümin Sevgen daha sonra şöyle konuştu.

“Küçücük yavrularımızı ve gençlerimizi uyuşturucunun pençesinden kurtarmak için yoğun bir çalışmamız olacaktır. Amacımız, bu işin satıcılarını ortaya çıkarmak. Okul önlerinde emniyet güçlerimiz gördüğü şüpheli ve yabancı kişileri takip edecektir. Uyuşturucu ile mücadele için diğer kurumlar ve halkımız ile el ele vererek seminer, konferans, eğitim ve bilgilendirme toplantıları yapmayı düşünüyorum. Motorlu motorsuz bisikletlerin yoğun bir şekilde kırmızı ışık ihlali yaptıklarını gördüm. Onun üzerine de en ciddi şekilde gidilecektir. Trafik konusu, yüksek sesle halkı rahatsız etme konusu, uyuşturucu konusu, egzozunu çıkarmış motor ve araçlar sıkı bir şekilde takip edilecek. Sokak suçlarına ve uyuşturucuya kesinlikle taviz verilmeyecektir. Olay yerinde bir yanlışlığın olmaması için kendim bizzat olay yerine gideceğim. Yani, Ödemiş halkının huzuru için ne varsa onu yapacağız. Onun için polisimiz gece gündüz halkın içinde sokakta olacaktır. Halkımız gördüğü her yanlışlığı kesinlikle kimliği saklı tutularak bizimle paylaşırsa, olaylar daha çabuk çözülecektir. Bütün hesabımız halkın huzur içinde yaşaması olacaktır.” dedi.

Editör: Haber Merkezi