HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Mezarbaşı kavşağından pazara giriş yapan vatandaşlara broşür dağıtan Sol Partililer, daha sonra Saraçoğlu Caddesi’ndeki esnaflarla, Kaymakçı, Bademli, Ovakent ve Konaklı’da esnafları dolaştılar.

Konuyla ilgili İzmir Sol Parti adına bir açıklama yapan Hatice Demir, ülkenin çok kritik bir kavşakta olduğunu belirterek, “Mevcut siyaset tablosu içinde, bu iktidarın ortaya çıkardığı karanlıkla hesaplaşmak için mücadele etmeyi örgütlemek zorundayız. Küçük üretici zarar etmeme, asgari ücretli de karnını doyurma derdine düştü. Zamlar ardı ardına gelmeye başladı. Tarımda, sanayide ve birçok sektörde Türki’ye can çekişir duruma geldi. Türkiye’deki bütün muhalefetin, temel meselesi tek adam rejiminden ülkeyi kurtarmak. Bu tek adam rejimine karşı bütün muhalefetle omuz omuza yürüyüş gerçekleştireceğiz. SOL Parti, Türkiye’deki bu tek adam rejimine son vermek için siyasetin her aşamasında mücadele eden bir parti olacaktır. Bu iktidarı yenilgiye uğratmak için üzerimize düşen sorumluluğu alacağız. Bu çerçevede, Cumartesi günü Bornova’da yapılacak mitinge davet eden broşürlerimizi dağıtıyoruz” dedi.

AKP iktidarının dışarıdaki desteğinin çöktüğünü dile getiren Demir şunları söyledi: “Bunlar nasıl olsa çöküyorlar rehavetine toplumun sokulmaması lazım. Herkes iktidarın sürdürülemeyeceğinin farkında ama bir iktidar değişikliğinden sonraki sürecin nasıl örgütleneceği bilinmiyor. Hiçbir koşulda seçimle gitmezler diye düşünmemek gerek. Muhalefet ortak bir programda buluşmuş görünüyor. Biz de buna katkı yapacağız”

Editör: Haber Merkezi