Ödemiş ilçesine bağlı Kaymakçı beldesinde bu yıl 3.'sü düzenlenen boğa güreşleri kıran kırana anlara sahne oldu.

Kaymakçı’da futbol sahasında düzenlenen boğa güreşlerine Ege bölgesinin çeşitli il ve ilçelerinden 150 boğa katıldı.
Güreşlerde 27 kişilik tertip komitesinin yanı sıra 8 kişi orta, 10 kişi de masa hakemliği yaptı. Aralarında bayanların da bulunduğu çok sayıda vatandaşın boğa güreşlerini rahat izleyebilmeleri için alanın çevresi, traktör ve kamyon kasaları ile çevrilirken, ekmek arası sucuk ve çoban kavurmacılar da günün kazananı oldular. Öte yandan vatandaşlar da kurdukları çilingir sofralarının etrafında davul zurna çaldırarak, farklı bir gün geçirmenin keyfini yaşadılar.
Zaman zaman çekişmeli güreşler tutan boğalar baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, büyük ayak, küçük ayak, deste branşlarında güreşerek vatandaşlara eğlenceli anlar yaşattılar.
Yapılan güreşlerden bir gün önce Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen geceye yerel sanatçılar katıldı. Hava fişek gösterileri altında düzenlenen geceye Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir 2.Bölge milletvekili adayı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir 2.Bölge milletvekili adayı Müjde Özkumova ile AK Parti il ve ilçe yöneticileri katıldı. Başına taktığı yerel poşu ile vatandaşlara seslenen Binali Yıldırım, Kaymakçılı vatandaşlar tarafından hemşeri ilan edildi. Kaymakçı Belediye Başkanı Halil Güler, "Kaymakçı'da halkımızın birbiriyle kaynaşması, sosyal ve kültürel etkinliklerle insanlarımızın arasında diyalogların artması amacıyla başlattığımız boğa güreşleri bundan 40 yıl önce etkin şekilde sürdürülürken ata sporu çeşitli nedenlerle yok olup gitmiş. Biz Kaymakçı Belediyesi olarak ata güreşlerini canlandırma adına bu sene boğa güreşlerinin 3.’sünü düzenledik" dedi.
Editör: Haber Merkezi