HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Diyabet hastası 70 yaşını bulmuş, kimi sedyede, kimi zor yürüyen kadınlar ve birde  yatalak erkek  şeker  hastalığı ilaçlılarından biri olarak verilen diyabetik nöropati tedavisinde kullanılan ilacın Ödemiş  Devlet  Hastanesinin yazmaması  üzerine,  Ege Üniversitesi  ve  9  Eylül’e  gönderilmesine  isyan ediyor. Cumhurbaşkanı ve  Sağlık Bakanına  seslenerek  “Bize eziyet etmesinler “  serzenişinde   bulundular. Yaşlı  ve  hasta insanlar  bir  basın toplantısıyla  dertlerini  dile  getirdiler.

 Melek Börekçi  eşi adına “ 4 senedir yatalak bir eşim var.  Ağrıları var. Psikolojisi bozuk. Bu ilaçla duruyor.  Kullanmadığı zaman bizlere  zarar veriyor. Onu bırakıp bir yere gidemiyorum ki İzmir’e nasıl  gideyim.  Devamlı başındayım. Büyüklerimizden rica ediyoruz. İlacımızı buradan alalım.  Bizler Ödemiş’te yaşıyoruz. 6 senedir şeker ilacımı kullanıyor.  Ama en son doktora yazdırmaya gittiğim zaman, bana yeni bir sistemin oluştuğunu söylediler. Bize söylediklerine göre ilacımızı Ödemiş Devlet Hastanesinde artık yazdıramıyormuşuz. İlacımızı yazdırmak için 9 Eylül veya Ege Üniversitesi hastanelerine gitmemiz gerekiyormuş ve yazılan ilaçlarımız üçer aylık olacakmış,  hastaneye ilaç yazdırmaya gittiğimiz zaman üç tane heyet doktorunun elinden geçecekmişiz. Bizler hastayız. Ben belimden daha yeni ameliyat oldum.  Çarşı ihtiyaçlarımı akülü arabayla görüyorum.  9 Eylül Hastanesine nasıl gidipte ilaç yazdıracağım.  Yanımda çoluk çocuklarda gitmesi lazım. Herkesin kendine göre işleri var. Nasıl olacak bu. Koskoca Ödemiş Devlet Hastanesi yapıldı. Buranın sözü geçmiyorsa, buranın önemi yoksa, o zaman bu kocaman hastane ne diye yapıldı.  Cumhurbaşkanımıza, ve Sağlık Bakanlığımızdan yalvararak rica ediyorum. Biz hastayız, Biz yaşlıyız,  bizlere eziyet yapmasınlar.  Bunu burada yaşlı arkadaşlarım adına da rica ediyorum. Bizler Ödemişteyiz. Köylerden, kentlerden gelecek olanlar da var. Nasıl gitsinler Ege Üniversitesine. 9 Eylüle yaşlılara hastalara eziyet etmesinler.”

Gülten Börekçi, “20 yıldır Şeker hastasıyım, yaklaşık 7 yıl öncede ayaklarıma şeker vurdu. Ayaklarımdan dolayı yürüme zorluğu çekiyorum. Ayaklarımda yaralar var. Royantil isimli ilacı kullanmak zorundayım. Ağırlarım ve yaralarım çok oluyor.  Hastaneye gidip Nöroloji doktoruna yazdırıyordum.  Artık onu da yazdıramıyorum. Benim Ege Üniversitesi gitmem mümkün değil. Çok kötü durumdayız. Bu ilacı nasıl alacağız.  Bu konuda Devletimizden yardım bekliyoruz.  “

Vesile Börekçi “  70”Ayağımdan yanlış bir ameliyat oldum. O zamandan beri ayağımdaki kırıklar bir türlü iyileşmedi. Ben bu ilacı içmezsem ayakta duramıyorum. Bu ilacımızı almak için muhakkak bize Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanlığımız, bir düzenleme yapsın. Bizlerin aldığı aylık belli. Bizi yol parası verip’te kim götürecek oralara . İlaçları nereden yazdırabileceğiz biz. Bizlere bir kolaylık yapsınlar. Rica ediyoruz. Burada Devlet hastanemizdeki doktorlar bizleri muayene etsinler.  Bizlerin ihtiyacı olduğunu görsünler. Bizleri bir kolaylık göstersinler, biz oralara gitmeyelim.  Üniversiteye gidip ilacımızı nasıl alacağız. Ayağımdan  zaten yürüyemiyorum.  Ayaklarım bellerim platinli o bakımdan zor yürüyorum. Mutlaka hususi taksiyle gitmemiz lazım ,bunu da gücümüz yetmez .Yanımda kimsem de yok herkesin işleri var.  Buna devlet büyüklerimiz bir düzenleme getiresini bekliyoruz.   Ödemiş Devlet Hastanesine gidip raporumuz alalım biz bu ilacı kullanalım. Bu ilaç olmadıktan sonra yaşayamayacağız.

Refika Düştü, “77” “ Ben bel fıstığından dolayı düştüm.  Çeşitli yerlerimden ameliyat oldum. Yaklaşık 3 senedir bu ilacı kullanıyorum. Ayağımdan iğne oldum iğne olduktan sonra ayağımda sinir oluştu. Ben bu ilacı içemezsem yürüyemiyorum. Çünkü ayağım sakat ve arabamla geziyorum. Ayağım acısından duramıyorum.  İlacı içersem biraz hafifletiyor.  O iyi geliyor. Yoksa ayağım çok ağrıyor. Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanlığımıza yalvarıyorum. Bizlere yardımcı olsunlar. İlaçlarımızı Devlet hastanemizden alalım. Bizleri İzmir’e kadar yormasınlar. Çocuklarım çalışıyorlar beni götüremez. Gidip Üniversitelerden bu ilacımı nasıl yazdırayım.   İhtiyaçlarımı  tekerlekli sandalyeyle görüyorum.   Yayan yürüyemiyorum. Kim götürecek beni yalvarıyorum biz ilaçlarımız Ödemiş Devlet Hastanesinde alalım. Çok güzel bir Devlet Hastanemiz oldu. 77 yaşındayım ben 9 Eylüle ve Ege Üniversitesine gidemem”

Abdullah Ekrem,  “ 2 Sene önce Ameliyat oldum. İlaçlarımı Ödemiş Devlet Hastanesinde alıyordum. Şimdi buradan alamıyorum 9 Eylüle gitmem lazım. 110  km git  110 km gel   ben onu nasıl yapacağım. Cumhurbaşkanımız ve Sağlık bakanımızdan rica ediyorum.  Bu işleri düzeltsinler.”

Umurbey Mahallesi Muhtarı Hatice Çavdar, “  Gerçekten hastalarımız için önemli bir ilacın Ödemiş Devlet Hastanesinde yazılmaması ve 70 yaşına geçmiş kimi yatalak kimi sakat hastalarımızın Üniversitelere taşınmasını üzülerek görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımızın bu önemli soruna çözüm getirmesini bekliyoruz”