HABER:MEHMET BİÇER

“Kamu kurumları hiçbir bürokratın özel işletmesi değildir” diyerek tepki gösteren Birlik Sağlık Sen Başkanı Ahmet Doğruyol hastane içerisinde sendikal ayrımcılık yapıldığını belirtti.

Doğruyol, “Bakanlığın talimatına rağmen yoğun bakım sertifikası olan iki hemşire arkadaşımızın acile verilmesi, yoğun bakım sertifikası olmayan hemşirelerin, yoğun bakıma verilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Hastanede yaklaşık 40 hemşirenin hiç birine fazla mesai ücreti ödenmezken sadece bir hemşireye fazla mesai ücreti ödenmesi personeller arasında yaşanan adaletsizliğin boyutunu ortaya koymaktadır.” diye konuştu.

SENDİKAL AYRIMCILIK YAPILIYOR

Ahmet Doğruyol, “Bayındır Devlet Hastanesi avuç içi kadar küçük bir hastanedir. Küçücük hastanede bile sendikal ayrımcılığın ne denli olduğu ortadadır. Yöneticilerin bu cesareti nerelerden aldığını merak ediyoruz. Kamu kurumları hiçbir bürokratın özel işletmesi değildir. Kamu kurumları kanun genelge ve yönetmelikler çerçevesinde yönetilir. Yaşanan sendikal ayrımcılığın düzeltilmemesi durumunda, yasal yollara da başvuracağımızı bildiririz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi