HABER:BURCU TUNÇ

Eriş şunları kaydetti, “Birgi Ödemiş’in, Türkiye’nin bir zenginliği ama bunu Dünya zenginliğine dönüştürebilmemiz için hala çalışmalar sürüyor. Çakırağa Konağı, Aydınoğlu Camii ve Meydan Hamamının restorasyonları devam ediyor. Bununla birlikte yağhanemizin restorasyon çalışması için kurulun sonucunu bekliyoruz. UNESCO sürecini yaşamış ve UNESCO kimliğini almaya hak kazanmış Safranbolu, Efes gibi kentlerimiz var. Bizde onlarla beraber olduğu kadar bizim ne zenginliğimiz var ortaya çıkarmak istiyoruz. Birgi dünyanın değerli hazinelerinden biri olan bir kent diyebilmeliyiz. Bu süreç başladı. Var olan değerin daha da yükseltilmesi amacımızdır. İmamı Birgivi inanç turizmi açısından mutlaka bu süreç içinde olmalı. İmamı Birgivi içerisinde bulunan adak yapılan bölümlerde bir restorasyon çalışması yapacağız. İmamı Birgivi yolu üzerinde belediyeye ait olan bir su işleme tesisi var. Orada da turistik tesis alanı ve bir otel projemiz var. Birgi’de çok güzel işletmelerimiz var fakat yetersiz kaldığı için bizde destek olmak istiyoruz” dedi.

GÖLCÜK’TEKİ OTEL NE ZAMAN AÇILACAK?

“Bozdağ’da ana caddemizin, pazarın kurulduğu yerde büyükşehrin yaptığı ihale sonuçlandı. Yoğun bir şekilde çalışmalar başlayacak. Gölcük’te ise büyükşehirle birlikte çalışmasını yaptığımız otelimiz var. Kabası bitti içinde ince işler sürüyor. Hedefimiz otelin açılışını 29 Ekim’de yapmak. Ancak yaşanan ekonomik gelişmelerle bunu ne kadar başarabileceğimizi önümüzdeki günler gösterecek. Bölgedeki en yüksek yatak kapasitesine sahip otel olacak. Bozdağ’daki döner otelde dileriz faaliyete geçer ve bu açığı kapatabiliriz.”

LÜBBEY HİKAYELERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

“Yine Lübbey hikâyeleriyle çok dikkat çeken bir köy. Lübbey köyü ile ilgili olarak oranın projesi bitti. Kültür Bakanlığı tarafından yapıldı. Kültür Bakanlığımızın verdiği desteklerle projemizi bir an önce harekete geçirmek istiyoruz. Günlüce, Lübbey, Birgi, Gölcük, Bozdağ hepsi bizim zenginliğimiz. Ayrıca var olan bütün otel ve pansiyonlarımızda Mayıs ayı sonuna kadar belgelerini yenilemeleri gerekiyor. Bunu da belirtmek isterim.”

KÜÇÜK MENDERES HAVZASINA BİRLİKTE HAREKET ETME ÇAĞRISI

“Bademli de Birgi kadar değerli ve orada da belediyenin restorasyon çalışmaları var. Bunların yanında Beydağ, Kiraz, Tire, Bayındır, Selçuk hepsi zenginliklere sahip. Hep birlikte hareket edersek daha güzel şeyler olur ‘ dedi.

Editör: Haber Merkezi