Aydınoğulları Beyliği’ne başkentlik yapmış Ödemiş ilçesine bağlı Birgi beldesinde,
belediye tarafından turistlere dört dörtlük rehberlik hizmet veriliyor. Geçtiğimiz yıllarda başlatılan ‘Birgi Kültür Yolu’ projesi ile kent tarihinin tanıtımı adına büyük projeler gerçekleşiyor.
Proje kapsamında Birgi’deki tarihi ve kültürel değerleri, beldenin tanıtımı adına bulunabilecek her şey kiosk cihazlarına yüklendi. Kiosk cihazları beldenin belirli yerlerine yerleştirilerek turistlerin hizmetine sunuldu.
Beldede yapılan tanıtım çalışmaları adına konuşan Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, “İZKA ile yürütmekte olduğumuz Kültür Yolu projesi ile Birgi’yi tanıtmaya devam ediyoruz. Kültür Yolu projesi kapsamında düzenlemiş olduğumuz Birgi Yemek Günleri Buluşmaları ile Birgi’nin yemek kültürünü tanıtmaya çalıştık, onun yanısıra geçtiğimiz aylarda yine turistlerin hizmetine sunduğumuz römorklu gezi aracı ile beldemize gelen turistlerin Birgi’yi karış karış gezmelerini sağladık. Şimdi de projenin önemli çalışmalarından birisi olan kiosk cihazlarını turistlerin hizmetine sunduk. Beldemizde caddelere ve tarihi mekânlara yerleştirmiş olduğumuz kiosk cihazları ile beldemize gelen binlerce yerli ve yabancı turist kiosk cihazları ile Birgi kültürünü ve tarihini öğrenecek. Yerleştirmiş olduğumuz Bu cihazlarda Birgi’ye dâhil her şey yer alıyor” dedi.
Kültür Yolu projesi ile Birgi’nin ilkleri yaşamaya devam ettiğini belirten Şener, “Projemiz devam ediyor. Projemiz kapsamında yapılan bu çalışmalarımız ile Birgi’de tarihsel ve kültürel kimliği tanıtmayı hedefliyoruz” ifadesinde bulundu.
Kentin değişik yerlerine yerleştirilen kiosk cihazlarında Birgi’de bulunan tüm tarihi mekânların birçok dilde tanıtımlarının olması beldeye gelen yabancı turistlere büyük destek ve kolaylık sağlıyor.
Editör: Haber Merkezi