Birgi Belediye Başkanı M. Cumhur Şener dün Ödemiş Müftülüğü’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, “Sayın başkanın bu kültür mirasına her açıdan elçilik, temsilcilik yapan konumunda oluşu, zarif kişiliği ile ziyareti bizleri onurlandırmıştır” dedi. Birgi’nin inanç turizmine ev sahipliği yapması sebebi ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulan sohbette Birgi’nin sadece Ödemiş, İzmir için önemli olmadığının altını çizen Müftü Bilgiç, “Birgi sadece bizler için, Türkiye için değil, dünya kültür mirası açısından önemli bir yöremizdir. Birgi’nin her taşı her toprağı insanı heyecanlandırıyor. Kültür mirası açısından Beylikler Dönemi’nin bütün güzelliklerini günümüze taşıyan müstesna bir coğrafya” söylemlerinde bulundu.
En önemlisinin de İmam-ı Birgivi gibi dönemin en önemli alimlerinden birisinin türbesi ve medreselerine ev sahipliği yaparak geleceğimizi aydınlattığını dile getiren Bilgiç, “Bu kadar önemli bir beldenin belediye başkanı ile bunları konuşmak bile insanı heyecanlandırıyor. Bunları paylaşmak beni ziyadesi ile mutlu etti” şeklinde konuştu.
Birgi Belediye Başkanı M. Cumhur Şener ise Birgili olarak kültürel mirasa hizmet etmekten onur duyduğunu dile getirerek, “Birgili olmam ve bu kültürel mirasa hizmet etmem bana çok büyük mutluluk vermektedir. Beldemize Dünyanın her tarafından misafirler gelmekte ve onlara hizmet sunmaktan büyük onur duymaktayız. Beldemizi ve insanlarımızı ve kendimizi gelen misafirlere hazırlamak, elimizden geleni yapmak, başkan olarak değil bir insan olarak bizleri çok mutlu etmektedir. Tanıtımlarımızı daha ileriye götürmeyi hedeflemekteyiz. Hizmetlerimizin daha ileriye götürülmesi konusunda her türlü istişareye açık olduğumuzu bildiririm” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi