HABER: DİLEK AYVALI

Gençlerin ve çocukların spor ve sağlıklı yaşama bakış açısını genişletmek, yeni spor dallarını genç bireylerle tanıştırmak amacıyla planlanan programa vatandaşların katılımı oldukça yoğundu.

3 Özel Günü Kapsayan Program 

Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven ve Gönül Elçilerinin de katıldığı ve Gölet etkinlik alanında düzenlenen programda 21 Mart Down Sendromu Farkındalık günü, Nevruz ve Dünya Ormancılık Günü kapsamında etkinlikler gerçekleştirildi.

Etkinlik ile birlikte bilgisayar, internet ve telefon bağımlılığının zararlarına vurgu yapıldı. Proje ile bireylere tarih bilincinin oluşturulması ve değerler sistemimize katkı sağlaması bakımından da önemli bir fırsat oluşturdu.

Tanrıseven: ‘‘Çocuklarımızı Hayatın İçerisinde Tutalım"

Programın açılış konuşmasını yapan Ceylan Tanrıseven, çocuklarımızın gelenek görenek ve çevre ile bağlarını güçlü tutmanın çok önemli olduğunu vurguladı. Günümüzde her yaştan insanın içine düştüğü internet, bilgisayar ve telefon bağımlılığının toplumsal bir sorun haline geldiğini belirten Tanrıseven; çocuklarımızın her zaman sosyal hayatın içinde tutulması gerektiğini kaydetti.

“Geçmişteki Sokak Oyunlarını Günümüze Taşıyoruz" 

Tanrıseven: ‘‘Eğitimciler sürekli, eskiden sokakta oynanan ve artık ‘geleneksel’ olarak tanımlanan oyunların, çocukların eğitimi ve kişiliği üzerindeki olumlu etkilerini anlatıyor. Biz de çocuklarımızı sokağa taşımayı hedefliyoruz bu nedenle Bilişim çağı sokakta projesini gerçekleştirdik. Projenin amacı öğrencileri spora ve sağlığa olan bakış açısını değiştirmek yeni sporları tanımak geçmiş dönemdeki sokak oyunlarını günümüze taşımaktır’’ dedi.

Dolu Dolu Bir Program Vatandaşla Buluştu 

Tire Kaymakamlığının himayesinde Tire Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitimi Merkezi, Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi, Orman Şefliği, Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Tire Süt Kooperatifi, Uzman Dost Eli Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Engelliler Derneği ve Kent Müzesinin ortak çalışmasıyla kapsamlı bir program düzenlendi.

Çocukluklarını Yaşadılar 

Protokol tarafından yapılan açılış ve konuşmaların ardından Oryantasyon (uyum çalışması), Ritim Ekibi gösterisi gerçekleştirildi. Oryantiring (yön bulma) sporu katılımcılara tanıtıldı. Stantların gezilmesinin ardından fidan dikimi törenine geçildi.

Etkinlikte, halat çekme yarışı, yumurta taşıma, çuval oyunu gibi yarışmalar düzenlenirken, öğrenciler skeç gösterisinde bulundu.

Öğrencilere Tam Not 

Programda engelliler ile Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri kaynaşarak gösterilerde bulundu. Engelli öğrencilerden oluşan ritim grubu da gösteride bulundu.

Etkinlik kapsamında Gönül Elçileri de öğrencilerle birlikte ağaç dikimi yaptı. Öğrencilerin duyarlılığı ve etkinliklerdeki performansı izleyicilerden tam not aldı.

Geniş Katılım 

Etkinliklere İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Okay Cansu, İlçe Müftüsü Şaban Sadan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Salih Sungurtekin, ilgili eğitim kurumlarının yetkilileri ve kalabalık bir grup öğrenci velisi katıldı.

Akparti Tire Belediye Başkan Adayı Mustafa Selman İçelli de ‘‘Bilişim Çağı Sokakta’’ projesi etkinliklerine katılarak, öğrencilerle vakit geçirdi.

Editör: Haber Merkezi