Atatürk Çocukları Kütüphanesi’nin 16.cısı Ödemiş’in en büyük köylerinden olan Bıçakçı köyüne açıldı.
Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla yaklaşık 3 bin 700 kitaptan oluşan kütüphanenin bin 100’ü çocuk kitaplarından oluşuyor.
Açılış saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Ardından açılış konuşması için Bıçakçı İlköğretim Okul Müdürü Ramazan Göçen kürsüye geldi.
Göçen yaptığı konuşmada, katılımcılara ve kitap desteği sunan herkese teşekkür etti.
Göçen, “Lafı çok uzun tutmak istemiyorum. Bugün bizlere ikinci 23 Nisan’dır. Aslında bugün çok eğlenecektik. Fakat şehit olan askerlerimiz bizi derinden üzdü. Şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Kütüphanemizin açılmasında büyük gayretler gösteren Mesut Tim’e, Ömer Akşahan hocama, Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür-Sanat ve Dayanışma Derneği’ne teşekkürü bir borç bilirim” dedi.
Ardından bir konuşma da Bıçakçı Köy Muhtarı Mehmet Yağcı yaptı.
YAĞCI, “KÖYÜMÜZÜ İLKOKUL MEZUNLARI OLUŞTURUYOR”
Yağcı yaptığı konuşmada, kitapların insanlar için önemli bir rolü olduğunu vurguladığı konuşmasında şu konulara değindi.
“Kitaplar bizlere birer dost, bazen de birer sevgilidir. Köyümüz 800 hanesi 2 binin üzerinde nüfusu olan büyük bir köydür. Fakat köyümüzün nüfus oranına göre, üniversite mezunu çok azken, ilkokul mezunu çoğunluğu oluşturmaktadır. Bunun sebebi kitaplara ve eğitime gereken önemin verilmemesidir. Burada bizlere düşen görev daha çok kitap okuyup, daha çok bilgi sahibi olmaktan başka bir şey değildir. Ben destek olan herkese köyümün adına teşekkür ediyorum.”
VELİ BAŞAR, “OKUYUN ÇOCUKLAR”
Muhtar Yağcı’nın ardından kürsüye Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği üyesi Veli Başar geldi.
Başar konuşmasında,
“Bu kürsüye sevgili Dernek Başkanımız Mesut Tim adına geldim. Destek veren vermeyen, burada aramızda bulunan herkese katılımlarından dolayı teşekkür ederim. Buradan çocuklara seslenmek istiyorum. Çocuklar, okuyun hem de çok okuyun. Hiçbir şey olamasanız dahi birer aydın olursunuz. Buna da ülkemizin ihtiyacı var” dedi.
Ardından Bıçakçı köyünü anlatan “Güz Yağmurları” şiirini okumak üzere emekli öğretmen yazar Ömer Akşahan kürsüye geldi. Akşahan’ın okuduğu şiir büyük alkış topladı.
Okul öğrencilerinden bir grup, kitap okumanın önemiyle ilgili bir skeç gösterisi yaptı.
Ardından kütüphaneye büyük katkılar sağlayan ve okulda uzun yıllar önce öğretmenlik yapmış, Hüseyin Yurttaş bir konuşma yaptı.
Yurttaş, “42 yıl sonra burada sizlerle olmaktan çok ama çok mutluyum. Allah nasip etti, tekrar huzur bulduğum, fakat bir yıl gibi kısa bir süre kaldığım Ege’nin Karadeniz’i olan Bıçakçı köyüne tekrar geldim. Ben bu köyü çok sevdim. Hiç gitmek istemedim. Fakat görevim icabı tayinim çıkınca gitmek zorunda kaldım.Bu da beni derinden üzdü. Hala öğrencilerimin isimleri aklımdadır. Ben böyle bir kütüphanenin açılmasında destek veren herkese ama herkese candan teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ardından 42 yıl önce mezun ettiği öğrencisi Mehmet Palaz’ı karşısında gören, emekli öğretmen Hüseyin Yurttaş’ta gurur, öğrencisi Mehmet Palaz’da heyecan vardı.
Ardından Ödemiş Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi yapıldı.
Açılışa geçilmeden önce, Dernek Başkanı Mesut Tim’e, Ömer Akşahan’a ve kütüphanenin yapılmasında en büyük desteği sağlayan Aydın ve Carela Akgün çiftine plaket verildi.
Kütüphanenin açılış kurdelesini, dernek üyesi ve Köy Enstitüsü’nün son mezunlarından Huriye Saraç, Mesut Tim ve Ödemiş İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altuntaş ve katılımcılar kesti.
Ardından okul bahçesindeki ikramların ardından tören son buldu.
Editör: Haber Merkezi