HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Bezmez, Anka 9 adını verdiği projelerinin Lansmanını Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirdi. Münir Bezmez’in projelerinin tanıtıldığı toplantıya Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, AK Parti Ödemiş ilçe Başkanı Ramazan Şerif Delibalta, MHP Ödemiş İlçe Başkanı İsmail Poyraz, AK Partili ve MHP’li Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra Partililer katıldı.

Proje tanıtım toplantısı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Bezmez’in konuşmasıyla devam etti.

Bezmez proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada amacının Ödemiş’e hizmet olduğunu söyledi. Bezmez projelerini slayt gösterisi eşliğinde katılımcılara sundu. Bezmez ; “Sizlere Ödemiş’in geleceğini yeniden şekillendirecek olan “Zümrüd-ü Anka” projelerimizi tanıtacağız. Projelerimizi hazırlarken öncelikli hedefimiz belediyemizin yönetim şeklini değiştirecek projeler sunmaktı. 2014’te hayata geçirilen bütün şehir yasası ile Ödemiş’in 16 Mahallesi birden bire 99 mahalleye çıktı. Bu mahallelerin arasında 9 tanede büyük mahallemiz bulunuyor. Daha önce 18 kilometre alana hizmet eden Ödemiş Belediyesi bu yasa ile birlikte 182 kilometre alana hizmet eder hale geldi.”

Bezmez, bu kadar geniş bir alana merkezden hizmet götürmenin zor olduğuna dikkatleri çekerek şöyle devam etti; “31 Mart seçimlerinde vatandaşlarımız takdir eder de seçilirsek, Ödemiş’e biri merkez olmak üzere 5 ayrı bölgeden hizmet etmeyi planlıyoruz. Bundaki amacımız hizmeti olabildiğince yerinden ulaştırabilmektir. Böylelikle işgücü ve tasarruf yapmış olacağız.”

Bezmez proje tanıtımına teknik alanda yapacağı projelerle devam etti ; “Yerel ekonominin gelişmesi için, belediye bünyesinde “Ödemiş ekonomi kalkınma birimi” oluşturacağız. Mahallelere sağlam alt yapılı üretim yolları yapılacak, tarımsal kalkınmayı sağlayacak projeleri destekleyeceğiz. Belediye projelerin tanıtım ve pazarlamasında etkin rol oynayacak. Alternatif ürün üretim yaygınlaştırması yapacağız. Çiftçi ve üreticiye destek sağlayarak toprak tahlil laboratuvarını hayata geçireceğiz. Kooperatifleşmeyi yaygınlaştırarak, organize sanayi bölgesine destek vereceğiz. Süt ve süt ürünlerinin pazarlanmasında etkin rol alacağız. Ödemiş süs bitkileri fuarını ulusal ve uluslararası tanıtacağız. Esnaflarımız için masa oluşturarak sorunlarına çözüm bulacağız.”

Bezmez, kültür turizm ve tarih projelerini değinerek; “Ödemiş’te tarih ve kültür platformu oluşturacağız. Kentin tarih, kültür ve doğal zenginliklerini ortaya çıkararak Ödemiş’i cazibe merkezi haline getireceğiz. Ödemiş’e şehir tiyatrosu ve konservatuar kuracağız. 23 Nisan çocuk şenliği düzenleyerek turizm danışma bürolarında gönüllü turizm elçileri yetiştireceğiz. Ahrandı tepesine amfi tiyatro yaparak teleferik projesini hayata geçireceğiz.”

Kentsel planlama projelerini anlatan Bezmez, İmar planını sayısallaştırarak dijital arşiv oluşturacağını kaydetti. Bezmez, Kent bilgi sistemi ile Ödemiş Belediyesinin E-belediyecilik anlayışı ile hizmet vereceğini ifade etti. Ödemiş’te ki trafik sorununa çözüm olarak, “Ulaşım Master Planı” hazırlayacaklarını belirten Bezmez çevre yolunun açılması için girişimlerde bulunacağını söyledi. Bezmez, Ödemiş’teki otopark sorununa Bölge ve yeraltı otoparkları, yeni açık otopark alanları, kapalı otopark alanları inşa ederek çözüm üreteceklerini belirtti. Çocuklara Trafik eğitim parkı yaparak geleceğin sürücülerini yetiştireceklerini söyleyen Bezmez aile bisiklet uygulaması yapacaklarını ifade etti. Çevre yönetimi kapsamında “Güneş Enerji Santrali” kuracaklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi