CHP’li eski Belediye Başkanı Vasfi Şentürk zamanında 7 girişimci kadın kolları sıvayarak, 9 Nisan 2019 yılında Beydağ Doğal Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini kurdular.

İlkay Işık Başkanlığında kurulan kooperatifte, Neşe Köse, Neslihan Elbirlik, Meltem Gülcü, Kadriye Akdağ, Buket Bakkal, Melek Dumanlı, adındaki ev kadınlar kısa sürede çalışmalarına başladılar. 12 üyesi olan kooperatifte kadınlar toptan aldıkları sebze ve meyveleri bir üyenin evinde toplanarak, 23 çeşit reçel, turşu,erişte, şurup, çörek, köy ekmeği, soslar,sirkeler yaparak internette kurdukları web sitesi ve facebook sayfaları ile kendilerini Türkiye ve dünyaya duyurdular. Kooperatife Türkiye’nin bir çok yerinde istek geldi. Kooperatif yönetimi  Turistlik otellerden yoğun teklifler almaya başladılar.

Kooperatif Başkanı İlkay Işık, “ Kadının gücünü ve beynini düşüncelerini ortaya koyarak siyasete kapalı, toplumun her kesiminden oluşan bir kadın dayanışmasını ortaya koymak için kolları sıvadık.  Bir arkadaşımızın evinde toplanarak, toptan aldığımız ürünlerle el emeğimizi en iyi şekilde değerlendirip internet sayfamızda siparişleri alarak, anında cevaplıyoruz. Türkiye’nin Turistlik yerlerinden ve otellerden büyük talepler aldık. Ürünlerimiz çok beğenildi. Gelecekte tüm kadınlarımızı kucaklayan bir kooperatif olacağız. Bu suretle kadınlarımızın el emeklerini de en iyi şekilde değerlendireceğiz”

 Butik otel kuracağız

Beydağ’da bir üyemizin evini butik otel ve restoran şekline çevirme çalışmalarımız başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kadifekale de  açacağı pagos üretici pazarında ürünlerimizi sergileceğiz” diyen İlkay Işık daha sonra “ Dikili de bir firma ürünlerimizin en önemli ikisi olan paketlenmiş kuru incir ve kestane şekerimizin pazarlanmasını yurtdışında yapacaktır. Kısacası, Beydağ’da yedi girişimci kadın fırtına estireceğiz.  Bu fırtına tüm Beydağlı kadınlarımızı kucaklayarak, kadınlarımızın gücünü herkese ispat edeceğiz. Herkes yeni girişimlerimizi beklesin”

Editör: Haber Merkezi