Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, 30 Eylül Perşembe ile 2 Ekim Cumartesi günleri arasında Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenen ‘CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ için İstanbul’da.

Zirveye CHP Yerel Yönetimler ve Tarım Komisyonu üyesi milletvekillerinin yanı sıra, CHP’li belediyeler ve kooperatifler katılacak. Belediyelerin üretici kooperatifleri aracılığıyla tarımsal üretime olan desteklerinin yanı sıra, üretici ve tüketiciye yönelik yürüttüğü sosyal yardım ve destek programlarının sergileneceği etkinlikte Beydağ Belediyesi de stant açtı. Beydağ Belediyesi, üreticiye fide desteği, küçükbaş hayvan desteği, birbirinden lezzetli tarım ürünleri; kestane, incir, ceviz ve en önemlisi üretimine yeni başladığı kestane unu ile programda yer alıyor. Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, açılan standı ziyaret etti. Sosyal belediyecilik ve üreticilik anlayışı ile çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Yılmazlar, “İstanbul'da düzenlenen Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler Tarım Fuarı'nda Beydağ Belediyesi olarak; tarıma değer katan birbirinden lezzetli ürünlerimizle ve en önemlisi kestane unumuz İle yer alıyoruz. Sosyal Belediyelerimizin ortaya koyduğu projelerin sergilendiği fuarımızın, ülkemiz tarımına bereket getirmesini ve yol haritası olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Kestane Unu Beydağ Belediyesi’nin Standında Yerini Aldı

Beydağ Belediyesi, yöresel ürünlerden oluşan bir stantla Beydağ’ın tanıtımını İstanbul’da yapıyor.

 Ziyaretçilere, incir ve kestane lokumundan kestane ununa, incirinden zeytinyağına, balından cevizine, cezeryesine kadar adeta 'yok yok' denilecek bir hizmet sunan Beydağ Belediyesi standı, Tarım Zirvesi’nin çok ilgi gören stantları arasında yer alıyor.

Doğal glutensiz olan kestane unu ise Beydağ Belediyesi’nin en kıymetli ürünü.

Beydağ’ın dağ köylerinde yetiştirilen kestaneler, hijyenik ortamda, kabuklarıyla beraber fırçalanarak temizlenir. Kabuklarından ayrıldıktan sonra kapalı sistem fırınlarda belirli bir ısı derecesinde ve sürede; vitamin, mineral ve aromasına zarar gelmeden kurutulur. Son olarak öğütülerek hiçbir katkı maddesi eklenmeden un halini alır.

Beydağ Kestane unu  "Beydağ Kestanesi"'nden üretilmektedir. Hiç bir katkı maddesi ve Gluten içermez. Doğal olarak glütensiz olması da çölyak hastaları için birebirdir.

Başkan Yılmazlar, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da belirttiği gibi, toprağın bereketini soframıza getiren kıymetli üreticilerimizin yanında olmak en temel ilkemiz. İzmir'in biricik ilçesi Beydağ'da, tarımsal üretimi ve ilçemizdeki kooperatiflerin çalışmalarını elimizdeki tüm imkanlarla destekliyoruz. Halkımızın gıda güvenliğini ve gıda egemenliğini halkın iktidarında yeniden sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kestane ununu da sistematik şekilde üreterek halkımızın hizmetine sunduk. Hep birlikte üretip adaletli bölüşeceğimiz bir yaşam kuracağız. Güçlü tarım, güçlü üretici ile güçlü kentlerimizi, geleceğimizi yeniden hep birlikte inşa edeceğiz." diye belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Beydağ Belediyesi standını ziyaret etmesinin ardından, Başkan Yılmazlar yöresel ürünlerden ikram etti.

Editör: Haber Merkezi