Ödemiş Belediyesi tarafından ilçenin geçmişi ve kültürünü tanımak ve tanıtmak için düzenlenen Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi bağışçılarına Bengisu ailesi de katıldı.
Ödemiş'in eski belediye başkanlarından ve milletvekili Dr. Mustafa Bengisu'ya ait evrak, fotoğraf ve kitaplarla, kullandığı şahsi eşyalar, Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müdürü Prof. Dr. Engin Berber'e Bengisu ailesinin Gölcük'teki evinde teslim edildi. Yapılan bağışın kent belleği için çok büyük bir katkı olduğunu belirten Berber, destek ve ilgilerinden dolayı Bengisu ailesine teşekkür etti. Berber, “Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM) tarafından; müze, arşiv ve kütüphane bölümlerini zenginleştirecek etnografik malzeme, yazılı ve görsel belge ile kitap gibi materyalleri bağış olarak topluyoruz. Gerektiğinde önemli bir eşya veya objeyi satın alarak da müzemizin eksiklerini tamamlıyoruz. “Ödemiş Tarihi ve Kültürüne Cansuyu Projesi”ne Ödemişlilerden daha çok destek bekliyoruz” dedi.
Bengisu ailesi adına konuşan Sedef Tunçağ da “Ödemiş Belediyesi'nin ÖYKAM'a Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Müze statüsü almak için harekete geçmesi, bağışçı olmamızı kolaylaştırdı. Dr. Mustafa Bengisu ve yaptıklarının bundan böyle ÖYKAM aracılığıyla daha geniş kitlelere tanıtılacağına ve gelecek kuşaklara aktarılacağına inanıyoruz” dedi.
Bağışlanan malzemeler içinde Dr. Mustafa Bengisu'nun 1935 yılında TBMM açılışı sırasında giydiği frak, Birinci Dünya Savaşı sırasında giydiği askeri hekim üniforması, 14 ayar altın cep saati ve kırmızı şeritli İstiklal Madalyası gibi çok nadir ve değerli eşyalar da bulunuyor.
Editör: Haber Merkezi