Haber: Süleyman Güleroğlu

Basın açıklamasını Ödemiş Eğitim Sen temsilcisi Tayfun Bengi okudu. Bengi yaptığı açıklamada şunları söyledi, “ Ödemiş’te evrakta sahtecilik olayı ile karşı karşıya olduğumuzu duyurmak için toplandık. Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımızın dikkati üzerine yapılan araştırmada, içinde öğretmen üyelerimizin de bulunduğu çok sayıda kamu görevlisinin AKP’ye üye yapıldığını öğrendik. E-devlet üstünden yaptığı inceleme üzerine AKP’ye kaydının bulunduğunu gören sendika üyesi arkadaşımız, parti üyeliği ile ilgili bilgiyi dikkat çekmek amacıyla sosyal medyada paylaşınca birçok arkadaşımız da e-devlet üstünden sorgulama yaptı. 

EĞİTİM SEN TEMSİLCİSİ TAYFUN BENGİ, “20 KADAR ÜYEMİZİN İRADELERİ VE BİLGİLERİ DIŞINDA AKP’YE ÜYE YAPILDIĞINI ÖĞRENDİK”

Sosyal medyadaki bu paylaşımların ardından başka insanlar da e-devletten kendilerinin de üye yapılıp yapılmadığını kontrol etmeye başladılar. Bunun üzerine birçok kişi kendi iradesi dışında AKP'ye üye yapıldığını gördü. Bize gelen bilgilere göre şu ana kadar 20 kadar üyemizin iradeleri ve bilgileri dışında AKP’ye üye yapıldığını öğrendik. Elimizde parti üyeliği ile ilgili ekran görüntüleri mevcuttur. Ödemiş’in yanı sıra basından da öğrendiğimiz kadarıyla yurdun başka illerinde de Eğitim ve Bilim Emekçisi Sendikası (Eğitim Sen) üyesi öğretmenlerin AKP'ye üye yapıldığı anlaşıldı. 

BENGİ, “EĞİTİM SEN GENEL BAŞKANI PROF. DR. NEJLA KURUL DA KONUYA İLİŞKİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR”

Bu irade ve bilgi dışı üyelik konusu, parti il merkezlerine ve meclis gündemine taşınırken, Eğitim Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul da konuya ilişkin çalışma yürüttüklerini söyledi. Hemen söyleyelim ki yapılan işlem, hem kişilik haklarına saygısızlık hem evrakta sahtecilik hem de kişisel bilgilerin yasadışı yollarla edinilip paylaşılması suçuna girmektedir.  Bunun ileride doğuracağı hukuki sorumlulukları da vardır. Memurluk kanununu da hatırlarsak, üyelerimizle ilgili yapılan işlemlerin suç olduğunu hatırlatmak isteriz. Parti üyeliği, ilgili devlet memurunu memurluktan çıkarmaya kadar götürebilir.

BENGİ, “İMZA TAKLİDİ EVRAKTA SAHTECİLİKTİR VE AĞIR BİR SUÇTUR”

Memurların siyasi partilere üye olmasının 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre yasak olduğunu hatırlarsak, bu işlemlerin nasıl yapıldığı üye olduğu iddia edilen kişi olmadan nasıl kabul edildiği konusunda ilgili parti yöneticilerinden de ikna edici bir açıklama beklediğimizi belirtmek isteriz. Anlaşıldığı kadarıyla gizli kalması gereken kişisel bilgilerimiz yasadışı bir şekilde edinilip yerimize imza atılmış. İmza taklidi evrakta sahteciliktir ve ağır bir suçtur. 
Bilgilere nasıl ulaşılmış, bunun tespitini yapmak adli mercilere kalıyor. Formu bizim adımıza kim doldurmuş şu an bilmiyoruz. Hepimiz kişisel verilerimizin ne kadar güvende olduğunu bir kez daha düşünmeliyiz. Bu durumun acilen açıklanmasını, suçluların tespit edilmesini ve kendi iradeleri dışında üye yapılmış tüm üyelerimizin üyeliklerinin silinmesini istiyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi