HABER:BSHA
Türkiye genelinde iki belediye hastanesinin olduğunu bunlardan birinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, diğerinin ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu belirten Başkan Yıldırım, “Ankara’daki hastane kapatılırken, Türkiye’deki tek belediye hastanesi İzmirdedir. Bu hastanenin siyasi rant amaçlı kullanılmaması için artık Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi gerekmektedir. Hastanenin devriyle sağlığın tek elden yönetilmesi de sağlanacaktır. Eşrefpaşa Hastanesi şu anki haliyle atıl kapasite çalıştırılmaktadır. Hastanenin yoğun bakımları İzmir’deki sağlık sistemi içinde rantabıl olarak kullanılamamaktadır. Döner sermaye sisteminin olmadığı hastanede, hastanenin ihtiyaçlarının belediye encümenin kararlarıyla karşılanması sağlık sisteminin işleyişinde sorunlara yol açmaktadır” diye konuştu.
Bakanımızın çağrısını yineliyoruz
Öte yandan belediye hastanesinde doktorların büyük bir bölümüne ek kaynak yaratmak için belediye şirketlerinde işyeri hekimliği vermek, çalışma barışını da bozduğunu belirten Yıldırım, “Eşrefpaşa Belediye Hastanesi konum olarak hastaneler bölgesinde yer almasına rağmen çevresindeki diğer kamu hastaneleri ile entgere çalıştırılamamaktadır. Kamu hastaneleri arasında sağlıklı bir koordinasyon sağlanırken, belediye hastanesi tamamen bu koordinasyonun dışında kalmaktadır. Bu durum hasta mağduriyetlere yol açmaktadır. Kamu sağlığının faydası açısından belediye hastanesinin bir an önce personelleriyle birlikte Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi gerekmektedir. Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ, yıllar önce bu devir hususunda İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na çağrıda bulunmuştur. Biz de Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube olarak bu çağrıyı yineliyoruz. Sağlıkta dönüşümün 2 fazında Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan beklentimiz dönüşümün mimarı sağlık çalışanlarına hekim odaklı değil ekip odaklı iyileştirmelerin yapılmasını talep ediyoruz. ” dedi.
Üniversite hastaneleri de devredilmeli
Kamu hastanelerinin geçmiş 17 yıla bakıldığında çağ atladığını ifade eden Yıldırım, “Üniversite hastaneleri kamu hastanelerinin çok gerisinde kalmıştır. Üniversite hastanelerinin de bakanlığa devri sağlanarak tek elden kaliteli sağlık hizmetinin önü açılmalıdır. Üniversite hastanelerinde çalışan ve iller arası yer değişikliklerind5e sıkıntılar yaşana sağlık personellerimizin de bu kapsamda sorunları çözüme kavuşmuş olacaktır. Böylece üniversite hastanelerimizde motivasyonu yüksek sağlık çalışanları olacaktır” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi