Kipici yazılı açıklama yaparak şunları kaydetti, "Anne sütü ile beslenmenin teşvik edilmesi, emzirmenin korunması ve desteklenmesine yönelik olarak, 1991 yılından itibaren UNICEF ve WHO (Dünya Sağlık Örgütü) işbirliğinde “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” programı yürütülmektedir. Ulusal ve uluslararası düzeylerde Anne Sütünün bebek beslenmesi ve sağlığındaki birincil ve vazgeçilmez yeri üzerinde önemle durulmaktadır.

Program kapsamında, tüm bebeklerimizin doğar doğmaz emzirilmeye başlanması ve ilk 6 ay boyunca sadece anne sütü ile beslenmesi, 6. Ayda ek gıdalara başlanarak anne sütü beslenmenin ve emzirmenin 2 yaş ve ötesine dek sürdürülmesi amaçlanmaktadır.

Doğumdan hemen sonra emzirmeye başlayan bir annenin önceleri az miktarda gelen sütünün miktarı bebeğin sık emzirilmesiyle artar. ”Ağız Sütü” denilen bu koyu kıvamlı ilk sütün bebeğinizin sağlığı ve gelişimi için verilen ilk besin olması önemlidir.

“BEBEĞİNİZLE TEN TENE CAN CANA OLMAK SÜTÜNÜZÜN GELİŞİNİ VE AKIŞINI KOLAYLAŞTIRIR”

ANNE SÜTÜNÜN FAYDALARI

*Anne ile bebek arasında duygusal bağ kurulmasını sağlar

*Bağışıklık sistemini geliştirir

*Ekonomiktir

*Kolay hazmedilir

*Annenin meme ve yumurtalık kanseri riskini azaltır

*Anne sütü ile beslenen bebeklerin zeka gelişimleri anne sütü almayan bebeklere göre daha yüksektir

*Anne sütü ishal ve solunum yolu hastalıklarından korur

*Fizyolojik sarılığı önler

Sütünüzün yeterince gelmesi için bebeğinizi sık sık emzirin. Bebeğiniz her ağladığında, her istediğinde EMZİRMEYİ SÜRÜDÜRÜN.

Yeni doğan bir bebek emmese bile annenin göğsünde sık sık kalmak isteyebilir. Öğün sayısı daha sonra giderek azalır. Sık emzirme, bol süt gelmesini sağladığı gibi göğüslerinizin şişmesini ve acımasını da önler.

Bebeğinizi 6. Aydan sonra uygun besinlerle birlikte 2 yaş ve ötesine kadar emziriniz."

Editör: Haber Merkezi