HABER:MEHMET BİÇER

Romanya'dan gelen 2 öğretmen 5 gün boyunca Bayındır’ın Pınarlı Çayır İlkokulunda eğitimin teknoloji üzerindeki etkisini gözlemlediler.

Ders saatleri dışında kalan sürelerde ülkenin ve yörenin kültürünü tanıdılar. Hem Türk hem de Romanyalı öğretmenler daha önceki bilgi ve tecrübelerini birbirleriyle paylaştı. Türkiye’nin tarihi ve doğal zenginliklerini de keşfettiler.

Hafta boyunca misafir öğretmenler Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk'ü, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Dermirezen'i ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdar Ökay'ı ziyaret ettiler. Ayrıca ders dışında kalan vakitlerde yöresel pazar ziyareti, Efes-Şirince antik gezisi, İzmir şehir merkezi gezisi yaptılar.

VEDA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Pınarlı Köyü’nde yapılan etkinliklere katılıp keşkek, irmik helvası gibi yöresel tatları denediler. Köy halk misafir öğretmenlere kendi ürettikleri zeytinyağı ve yöresel oya işlemeli yazmalardan hediye etti. Ülkelerine dönmeden önce son gün Pınarlı Çayır İlkokulu bahçesinde düzenlenen veda etkinliğinde Romanyalı misafir öğretmenler katılım sertifikalarını Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk'ten aldılar.

Proje koordinatörü Neşe Çobanoğlu 2023 yılında Romanya ve İspanya ziyareti için proje yazdıklarını ifade etti. Ayrıca okul müdürü Metin Şen, okul müdür yardımcısı Tuğba Güner, okul öğretmenleri Emine Selin Gültekin, Doğan Cumhur Aytul, Neşe Çobanoğlu, Elif Yeniburgaz, Hanife Kadı ve Sema Arslan hafta boyunca misafirleri en güzel şekilde ağırladılar.

Editör: Haber Merkezi