Bayındır’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89.yıldönümü çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Bayındır merkezindeki kurtuluş savaşını simgeleyen Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması ile başlayan törende temsili kurtuluş harekatı yapıldı.
Gaziler ve efeler, protokolün önünde selam durarak İstiklal Marşı'nı okudu. Kaymakam Alaattin Aktaş, Garnizon Komutanı Furkan Manav ve Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Bayındırlıların kurtuluş bayramını kutladı. Tören gerçekleştirilen geçişin ardından tamamlandı.
Törenlere Bayındır Kaymakamı Alaattin Aktaş, Garnizon Komutanı Furkan Manav, savcı Serkan Coşgun, Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Emniyet Müdürü İlhan Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, daire müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Askeri bando ve efelerin gösterileri, halk oyunları gösterileri ve şiirler ile renklenen törenlerin ardından tören geçişi yapıldı. Geçişin ardından Çırpı Arıkbaşı şehitliğinde yapılan törenle, sabah programı sona erdi.
AYNA YENİ ALBÜMÜNDEN ŞARKILAR SESLENDİRDİ
Kutlamalar akşam konserler ile devam etti. Akşam gerçekleşen kutlamalara Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ da katıldı. Kutlamalara ilk olarak Bayındırspor futbolcuları ve teknik heyetin sahneye çağırılıp tanıtılması ile başlanıldı. Daha sonra Bayındır Efeler Kültür Derneği’nin yapmış olduğu gösterinin ardından sahneyi Ayna grubu aldı. Bayındırlılara muhteşem bir gece yaşatan grup çıkacak olan yeni albümden de şarkılar söyledi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı kutlamalar gece yarısı sona erdi.
Editör: Haber Merkezi