HABER:ELİF ACUN

Bayındır’da yaya geçitlerine “yayalar kırmızıçizgimiz” faaliyeti kapsamında  'kırmızıçizgi' çekildi. Yaya geçitlerindeki çizgilerin kırmızıya boyanması ile yaya önceliğine bir kez daha dikkat çekiliyor.

Kaymakam M. Ali Öztürk, Emniyet Müdürü Levent Akkaya, İlçe Sağlık Müdürü Dilşat Malkoç ve Bayındır Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Kadan’nın katıldığı farkındalık etkinliğinde Bayındır’da bulunan yaya geçidi şeritleri kırmızıya boyandı.

Özellikle yaya geçitlerinde karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalara araç sürücüleri tarafından yol verilmesi zorunlu. Ancak günümüzde bu kuralları göz ardı eden araç sürücüleri mevcut. Yaya ya da okul geçitleri ile kavşak giriş ve çıkışlarına yaklaşırken hızını düşürmeyen, yayalara öncelik tanımayan ve ilk geçiş hakkı vermeyen sürücülere 652 TL ceza kesilecek.

Yaya geçitlerinde "kırmızıçizgi" dönemi başlıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun sosyal medya hesabından '30 Mart'ta kırmızıçizgimizi çekiyoruz' paylaşımının ardından Bayındır’da da 'Kırmızıçizgi’ uygulamasına başlandı. İçişleri Bakanlığının trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdiği bu uygulama ile artık ışıksız yaya geçitlerinde kırmızıçizgiler de yer alacak. Yaya geçitlerindeki çizgilerin kırmızıya boyanması ile yaya önceliğine bir kez daha dikkat çekilecek.

Yaya geçitlerindeki orta şeritler sembolik olarak kırmızıya boyanacak. Böylece sürücülere ''Yaya önceliği kırmızıçizgimizdir'' mesajı verilecek. Yaya geçitlerindeki "kırmızıçizgi" uygulaması ile birlikte trafik denetimleri de artırılacak.

Yurt genelinde başlatılan etkinlikle kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor.

Editör: Haber Merkezi