HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar İzmir İtalya Konsolosu Valeria Giorgia ile görüştü. Sıcak bir havanın hakim olduğu toplantı yaklaşık 1 saat sürdü.

Kültürel iş birliği, kültürel etkileşim ve karşılıklı kestane festivallerinin yapılması konularının konuşulduğu toplantının detaylarını paylaşan Başkan Yılmazlar; “Beydağ’ımız ve İtalya'nın şehirleri arasında ticari, ekonomik ve kültürel ilişkiler kurmak adına İzmir İtalya Konsolosu Sayın Valerio Giorgio ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Kardeş şehirler, kültürel etkileşimler, tarımsal sanayi ve ihracat üzerine güzel bir görüşme gerçekleştirdik. Beydağ’ımızda yetişen kadim ürünümüz kestane için gerçekleştirdiğimiz toplantı sonunda İtalya’nın kestane yetişen şehirlerinin birinde kültürel etkileşim kurarak karşılıklı festival yapma çalışmalarımızı değerlendirdik. Önümüzdeki günlerde atılan bu adımların meyvelerini hep birlikte alacağız.

Amacımız “Beydağ Kestanesi”ni tüm dünyaya duyurmak

Ayrıca 30 Ekim’de gerçekleştirecek olduğumuz Kestane Festivalimize kendisini davet ettik. Amacımız “Beydağ Kestanesi” tüm dünyaya duyurmak ve ürünümüzün katma değerini arttırarak vatandaşımızın yüzünü güldürmek;  bunun için de çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Misafirperverliklerinden dolayı İzmir İtalya Konsolosu Sayın Valerio Giorgio Beyefendiye çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi