Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, “Geleceğimiz; öğretmenlerimize bağlıdır! Bu nedenle öğretmenlerimizin görevi ve sorumlulukları herkesten çok daha büyüktür. Bugün; birbirine saygılı bireylerden oluşan, çevreye duyarlı bir toplum ile birlikte hak, hukuk, adalet duygusu gelişmiş, cumhuriyetine, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkan bir millet istiyorsak; eğitime ve geleceğimize yön verecek olan öğretmenlerimize önem vermeliyiz.

Atatürk, ulusal bütünlüğümüzün kurulmasında ve geliştirilmesinde en önemli görevi öğretmenlere vermiştir. O’nun; “Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.” sözleri bunun en güzel örneğidir. Öğretmenlerin maddi ve manevi olarak rahat, özgür, bağımsız olmaları gerekirken bugün birçok sorunla karşı karşıya bırakılmaktadırlar. Cumhuriyetin ilk yıllarında ekonomik ve sosyal statüsü en üst sıralarda olan öğretmenler bugün bu statülerinden uzaklaşmışlardır.

Eğitim sistemi siyasi iktidarların amaçlarına hizmet eder hale gelmiş ve milli olmaktan çıkarılmıştır. Öğretmenlerimizin; ulusumuzun en büyük kazanımı Cumhuriyet’in değerini özümseyerek, Atatürk ilkelerine bağlı, laik ve demokratik kuşaklar yetiştireceklerini biliyor ve teşekkür ediyoruz. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere geleceğimizi şekillendiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarım.”

Editör: Haber Merkezi