Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem tüm islam aleminin mübarek Kadir Gecesi kutlayan bir mesaj yayınladı.

Başkan Mahmut Badem yayınladığı mesajda, “Kadir Gecesi’ni idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Kadir Gecesi sema kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği özel bir gecedir. Dargınlıklara ve kırgınlıklara son vermek, nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmak için bu gece insanlara önemli fırsatlar sunmaktadır. Allah'ın sonsuz rahmeti, merhameti ve mağfiretinin tüm âlemleri kuşattığı bu gece hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize huzur getirmesini temenni ediyorum. Tüm hemşerilerimin ve İslam Alemi’nin Mübarek Kadir Gecesi’ni kutlar, ülkemize ve tüm insanlığa barış, sağlık ve huzur getirmesini dilerim” dedi.

Kadir Gecesi için Birgi hazır

Ödemiş Belediyesi, her yıl Kadir Gecesi’nde binlerce vatandaşın ibadet ettiği İmami Birgivi’de hazırlıklarını tamamlandı. Birgi’de bulunan İslam âleminin en büyüklerinden İmam-ı Birgivi Mehmet Efendi’nin mezarı, yıl içinde olduğu kadar Kadir Gecesi’nde de yüzlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Ödemiş Belediyesi, Kadir Gecesi’nde vatandaşların ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için gerekli önlemleri aldı.

Birgi Mahallesinde bulunan tüm camilerin iç ve dış temizliği yapılarak, bakım onarımı tamamlandı. Mezarlıklar ile cadde ve sokaklardaki ot temizliği yapıldı. Çok sayıda aracın geleceği göz önünde bulundurularak otoparkların düzenlenmesi, asfalt kaldırım düzenlemeleri ve alanın ışıklandırma çalışmaları tamamlandı. Birgi’de Kadir Gecesi Trafik akışının düzenli bir şekilde yapılması ise kolluk kuvvetler işbirliği ile yapılacağı öğrenildi. İmamı Birgivi içinde din görevlileri tarafından Kuranı Kerim okunarak, mevlit ve ilahiler söylenecek. Ayrıca İmamı Birgivi’de ibadetlerini gerçekleştirecek vatandaşlar için Ödemiş Belediyesi tarafından ikramlarda bulunulacak.

 

Birgi’de Kadir Gecesi iftar sofraları kurulacak

Hayırsever vatandaşların katkılarıyla Ödemiş Belediyesi tarafından ilçe merkezinin 6 farklı noktasında organize edilen iftar çadırlarının yanı sıra her akşam mahalle statüsüne geçen eski beldelerde de iftar sofraları kuruluyor. Ödemiş Belediyesi, Kadir Gece’si nedeniyle çok sayıda kişinin Birgi’de olacağını göz önünden bulundurarak, 13 Temmuz Pazartesi akşamı Birgi’de iftar sofrası kuracak.

 

Editör: Haber Merkezi