HABER:DİLEK AYVALI

Memleket Partisi Tire İlçe Binasında gerçekleşen ziyaret programında Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu’nu, ilçe Başkanı Nihat Koç ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Ziyarette, Tire’deki tarım ve hayvancılık ile bölgenin en önemli sorunu olan azalan yeraltı suları oldu.

“TARIM, TARIM BAKANLIĞI'NDAN YÖNETİLECEK”

Memleket Partisi Tire İlçe Başkanı Nihat Koç, “Türkiye'de sulamanın yüzde 75'i vahşi sulama ile yapılıyor. Bölgemizde de vahşi sulama ile tarım yapılıyor. Bunu çözmemiz lazım. Tarımdan ve hayvancılıktan vazgeçemeyiz. Bölgemizin geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığı korumalı, çiftçimizi bilinçlendirmeli ve alınacak önlemler ile ilgili de gereken destek sağlanmalı. Sayın Genel Başkanımız tarımdaki sorunlarla ilgilenilmediğinde tarımdaki kayıpları telafi etmenin çok zor olduğunu ve zaman alacağını söyledi. Bu sorunlar çözülmez ise bunun sonu maalesef açlık ve kıtlıktır. Nüfus artıyor ama ne yazık ki üretim düşüyor. Genel Başkanımız sözünü veriyor, Memleket Partisi olarak tarımı, Tarım Bakanlığı'ndan yöneteceğiz. İthalat lobilerine teslim olmayacağız” dedi.

KOÇ, İNCE’NİN TARIM POLİTİKALARINI ANLATTI

Başkan Nihat Koç Genel Başkan İnce’nin açıkladığı tarım politikalarını da açıklayarak, “Memleket Partisi olarak biz bütüncül politikaları uygulayacağız. Anayasa’nın 116’ncı maddesini 85 milyona öğreteceğiz. Devlet Planlama Teşkilatını yeniden aktif hale getireceğiz. Tarımda 5 yıllık üretim planlamasını yapacağız. Tüm baraj inşaatlarını bitireceğiz ve tarla içi, arazi içi sulamaları derhal çözeceğiz. Çiftçiye alım garantisi vereceğiz, tohum, fide, mazot, ilaç, tarla kirasından vergi almayacağız. Bitkisel üretim yeniden planlanacak ve Türk milletine en ucuz et, ekmek, domatesi yedireceğiz” dedi.

Başkan Koç, “Tire’de tarım ve hayvancılık ile ilgili sorunların çözüm noktasında Ziraat Odamızın ve İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ile işbirlikleri yapmaya hazırız” dedi.

Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Küçük Menderes Havzası’nın özellikle de Tire’nin susuz kaldığını acil olarak vahşi sulamanın bırakılmasının gerektiğini ve bu konuda yaptıkları çalışmaları anlatarak destek için de teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi