Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Cuma günü akşamüstü saatlerinde Ahrandı Mevkii’ndeki TOKİ şantiyesi üst kısmındaki ormanlık alanda çıkan ve şiddetli rüzgarın da etkisi ile ilerleyen orman yangınına müdahale için yoğun çaba sarf eden İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve Ödemiş Belediyesi ekiplerine ve gönüllülere teşekkür etti.

Söndürme helikopterlerinin müdahalesi ile daha da geniş alanlara sıçramadan kontrol altına alınan yangınının söndürülmesi için ekiplerin seferber olduğunu, çevre ilçelerden de destek sağlandığını ifade eden Başkan Eriş, “Ahrandı Mevkii'nde çıkan, ağaçlarımıza ve ormanda yaşayan canlarımıza zarar veren yangın rüzgara rağmen ekiplerin havadan ve karadan üstün gayretleri ile kontrol altına alındı. Hepimizi korkutan yangın sonrası soğutma çalışmaları ilerleyen saatlere kadar devam etti.

Kentimizin ciğerleri diyebileceğimiz bu bölgede çıkan yangının daha da büyümeden kontrol altına alınması için yürütülen fedakarca çalışmalar için Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli'ye, İzmir Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger'e, İzmir Orman Bölge Müdürümüz Sayın Zafer Derince'ye, Bayındır Orman İşletme Müdürümüz Sayın Hasan Sarıtaş'a, Ödemiş Orman İşletme Şefimiz Sayın Başak Öğütgen Derecik'e ve çevre Orman İşletme Şeflerimize, orman işçilerimize, İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerimize, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerimize, Gölcük Mahalle Muhtarımız Sayın Ferit Aynalı'ya ve Birgi Mahalle Muhtarımız Sayın Mutlu Sulukan'a, Ödemiş Belediyesinde görevli olarak yangın anında söndürme çalışmalarına destek için bulunan tüm arkadaşlarımıza ve kendini görevli sayarak yangın alanına müdahale için koşan tüm Ödemişli hemşehrilerimize teşekkürü bir borç biliyoruz.

Ayrıca söndürme çalışmalarına destek için tanker ve iş makinelerini ilçemize yönlendirerek zor zamanlarda dayanışmanın en güzel örneğini gösteren Beydağ Belediye Başkanımız Sayın Feridun Yılmazlar'a, Bayındır Belediye Başkanımız Sayın Uğur Demirezen'e, Tire Belediye Başkanımız Sayın Salih Atakan Duran'a, Kiraz Belediye Başkanımız Sayın Saliha Özçınar'a ve Salihli Belediye Başkanımız Sayın Zeki Kayda'ya şükranlarımızı sunuyorum.  Orman yangınları için kritik bir dönemde olduğunuzu asla unutmayalım, daima tedbirli olalım. Tüm Ödemiş’imize geçmiş olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi