Programda 2021 yılının ekonomik süreç değerlendirildi ve 2022 yılı ekonomik süreç öngörüleri hakkında değerlendirmeler yapıldı.

İnşaatı devam eden Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili sorulan sorulara yanıt veren Ödemiş Ticaret Odası Başkan’ı Rıfat Eriş, “Organize Sanayi Bölgeleri yatırım yapan firmalara, devlet destekleme programları sunarak teşviklerden faydalanmalarını sağlıyor. Aynı zamanda üretim yapan firmalara rahat üretim alanı ve imkanı sağlıyor ve şehrin ve sanayinin gelişebilmesi için önemlidir. Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanılan sıkıntıların giderilmesi süreci biraz zaman alsada büyük ölçüde problemleri çözmeyi başardık. Küçük Menderes Bölgesinin de en büyük sıkıntısı olan su sorunu Organize Sanayi Bölgesinin de sorunudur. Yaptığımız çalışmalarla yakın bir zamanda bu sorunun çözüme kavuşacağını düşünüyoruz. Bu süreç sonunda da yatırımcı firmalar Organize Sanayi Bölgesinde daha hızlı inşaatlarını tamamlayarak faaliyetlerine başlayabilirler. Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan firmaların faliyetlerine başlaması Ödemiş, Kiraz, Beydağ için ilave iş istihdamı sağlayacak aynı zamanda şehirlerin ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak“ dedi.

Ödemiş Ticaret Odası olarak bölge turizimine katkıları hakkında sorulan soruları ise Başkan Rıfat Eriş şu şekilde yanıtladı, “Bölge turiziminin tanıtımı için geçmişte yerel etkinlikler düzenledik. İzmir’de faaliyet gösteren rehberlerimizi Ödemiş’e davet ederek Gölcük, Birgi, Lübbey ve Ödemiş’in tanıtımlarını yaptık. Buralara tur düzenlenmesi ve bölgenin cazip hale gelmesi için yaptığımız çalışmaları aktardık. Ticaret Odası olarak aldığımız coğrafi işaretli ürünler ile hem ticareti hem de gastronomi turizmini hedefleyerek bölgemizde yetişen, üretilen ürünlere katma değer sağladık.“

Editör: Haber Merkezi