HABER:ELİF ACUN

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş İzmir'de Düzenlenen Su Politikaları Zirvesine katıldı.

22 Mart dünya Su Günü Kapsamında İzmir'de düzenlenen Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları Zirvesine Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş de katıldı.

CHP'li 22 belediye başkanı, İzmir'deki Sürdürülebilir Su Politikaları Zirvesinde “Su Manifestosunu” açıkladı.

Fuar İzmir'de gerçekleştirilen etkinlik kapsamında "Su Yönetiminde Liderlik ve Politikalar" temasıyla Başkanlar Zirvesi yapıldı. Gerçekleşen zirveye İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer ev sahipliği yaptı.

Manifestoda iklim krizinin su kaynakları üzerindeki etkilerini azaltarak kuraklıkla mücadelede başarılı olabilmek için su yönetiminde yapılması gereken ilkesel değişiklikler ve hemen atılması gereken adımlara yer verildi.

Zirveye moderatörlük yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye'de son 60 yılda Marmara Denizinden daha büyük sulak alanın kuruduğunu, sağlıklı nehir ekosisteminin neredeyse hiç kalmadığını, yer altı sularının yüzlerce metre derinlere çekildiğini anlattı.

Türkiye'nin bereketli topraklarının kuraklık ve susuzlukla tanıştığını söyleyen Soyer, "Her yıl 'bu sene suyumuz yetecek mi' kaygısı taşımaya başladık. Bunun nedeni suyumuzun yarım asrı aşkın süredir yanlış yönetilmesi. İklim krizi, susuzluk tehlikesini büyütürken bu eskimiş politikanın terk edilmesi gerekirdi. Yazık ki eski politikanın açtığı fay hatlarını derinleştiren kararlar çoğalıyor." ifadelerini kullandı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş Manifesto ile ilgili yaptığı paylaşımda, “Susuzluğa karşı, iklim krizine karşı söyleyecek sözümüz var. 11 Büyükşehir Belediye Başkanımız, 11 İl Belediye Başkanımız ve yurdun dört bir yanından Belediye Başkanlarımız İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in ev sahipliğinde Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları Zirvesinde bir araya gelerek “Başka bir su yönetimi mümkün” dedi. Bugün suyumuz var ama bu gidişle yarın yok. Hepimize ait olan su kaynaklarını en iyi şekilde korumak akıl ve bilimle değerlendirmek adına belirlenen manifesto yolumuza ışık tutacak. Geleceğin suyu için hep beraber çalışacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi