Türbenin bakımsız ve perişan haline seyirci kalmayan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, konuyu geçtiğimiz aylarda Tire’ye gelen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’e iletmiş ve restorasyonunu talep etmişti. Türbe hakkında bilgiler alan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger yapılması talimatını verdi.

VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ VE TİRE BELEDİYESİ ORTAKLAŞA YAPACAK

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in talimatının ardından harekete geçen Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Tire Belediyesi ile protokol yaparak restorasyon sözleşmesini imzaladı. Sözleşmeye göre işin yapım bedelinin yüzde altmışını Vakıflar Bölge Müdürlüğü, yüzde 40’ını Tire Belediyesi karşılayacak. Protokol kapsamında hasar gören duvarlar restore edilecek, içerideki kitabe ve taşlar özel silme teknikleri ile temizlenecek. Çevre duvarları ile türbenin korunması sağlanacak ve ziyaretçilere özel yürüyüş yolları ile peyzaj düzenlemesi yapılacak.

BELEDİYE MECLİSİNDEN BAŞKAN DURAN’A TEŞEKKÜR

Geçtiğimiz gün Tire Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısının dilek temenniler kısmında söz alan Tire Belediyesi CHP meclis üyesi Halil Çulhaoğlu Balım Sultan Türbesi’nin restore edilecek olmasından dolayı Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’a teşekkür ederek şunları söyledi: “Tire’de tarihi eserlere karşı olan hassasiyetinizi yakından takip ediyoruz. Balım Sultan Türbesi’nin yeniden restore edilecek olması gerçekten çok sevindirici. Burası çok önemli bir Bektaşi Türbesi. İlçe turizmi açısından son derece önemli. Emekleriniz için CHP grubu adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

TARİHİMİZİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMAK BİRİNCİ VAZİFEMİZ

Balım Sultan Türbesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran: “Ecdat yadigarı eserleri koruyup kollamak öncelikli vazifelerimiz arasında. Balım Sultan Türbesi ile ilgili olarak Sayın Valimizi ziyaretimizde ve Valimizin Tire ziyaretlerinde konuyu gündeme taşıdık . Sağ olsunlar bu isteğimizi geri çevirmediler. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile birlikte bu tarihi değeri ayağa kaldıracağız. Hedefimiz atalarımızın bizlere emanet ettiği değerleri koruyarak gelecek nesillere aktarmak.” dedi.

Editör: Haber Merkezi