HABER:DİLEK AYVALI

Toplantıya Kaymakam Fatih Çobanoğlu ve Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da katıldı.

Tire Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Tire Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nadir Delikanlı ve Ticaret Odası organ üyeleri katıldı.

BAŞKAN DELİKANLI, FAALİYETLERİ ANLATTI

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Delikanlı, Tire Ticaret Odası’nın faaliyetleriyle ilgili genel bilgi verdi. Tire Ticaret Odası olarak özellikle son zamanlarda coğrafi işaret konusunda yapılan çalışmaları aktaran Delikanlı, “Tiremizin meşhur lezzeti Tire Şiş Köfte’nin coğrafi işaretini aldık ve hedeflediğimiz gibi şu anda üreticiler ambalajlarında coğrafi işaret logosuyla satış yapıyorlar. Aynı şekilde ilçemizin kadim tarihinin önemli bir parçası olan Tire Beledi Dokuması’nın da coğrafi işaretini aldık. Tabi amaç sadece coğrafi işaret almak değil, aynı zamanda sürdürülebilir olarak bu dokumanın üretimi misyonunu da üstlendik. Bu kapsamda kurduğumuz atölyemizde üretime başladık. Önümüzdeki günlerde İstanbul’daki fuara katılarak, Tire Beledi Dokuması’nı orada da tanıtma imkanı bulacağız.” dedi.

KAYMAKAM ÇOBANOĞLU, TİRE TİCARET ODASI’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Tire Ticaret Odası’na ve Başkan Delikanlı’ya ilçeye faydalı faaliyetleri için teşekkür ederek söze başlayan Kaymakam Fatih Çobanoğlu, “Pandemi döneminde Tire Ticaret Odası hep bizim yanımızda yer aldı. Ne zaman destek istesek Tire Ticaret Odası geri çevirmedi. Dezenfektan, maske gibi ürünlerin alınıp ihtiyaç bulunan kurumlara verilmesi konusunda pek çok noktada desteği oldu. Öğrencilere kırtasiye desteği yapıldı. Bu destekler için Tire Ticaret Odası’na teşekkür ediyorum. Yaralar birlikte olunca sarılıyor. Dayanışma ruhunu ortaya koyabilmek çok önemli.” Dedi.

BAŞKAN DURAN, ALTYAPI ÇALIŞMALARINI AKTARDI

İlçeye hizmet için kurumlar arasındaki dayanışma ruhunun öneminden bahseden Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, “Konu şehrimizin ihtiyaçları olduğunda görüyoruz ki bir araya gelip çözüm üretebiliyor, sonuç alabiliyoruz. Sayın kaymakamımız da bize bu süreç de öncü oluyor. Teşekkür ediyorum kendisine. Tiremizin önemli ürünlerinin tescili noktasında Tire Ticaret Odası ile koordineli olarak süreci yürüttük ve olumlu sonuç aldık. Hepimizin amacı bu şehrin hak ettiği hizmeti alabilmesi. Hepimizin yaşadığı yoğun ve zorlu sürecin sonuna geliyoruz. Şehrimizin belki de tarihinde hiçbir zaman görmediği bir altyapı yatırımı, Büyükşehir Belediyemizin de çalışmalarıyla artık son aşamaya geldi. Eskiden caddemizi önce su işleri gelir kazardı, sonra kanalizasyoncu kazar kapatırdı, sonra elektrik gelir kazardı, sonra gaz kazar kapatırdı. Yollarımız tabiri caizse elek olurdu. Bu sistemi değiştirdik. Şehrimizde İZSU’nun başlattığı altyapı çalışmasını fırsata çevirdik ve tüm işlemleri tek kalemde yaparak büyük bir kamu yararı sağladık.” dedi.

Toplantıda Tire Ticaret Odası Meslek Komitesi üyeleri ve yöneticiler, Kaymakam ve Başkan’a sorular sorarak sohbet ettiler.

Editör: Haber Merkezi