HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

20 Mart 2022 Pazar günü yapılacak olan Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası Başkan Adayı BAĞSAN Dalgıç Pompa sahibi Ali Bozkan yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ödemiş Gölland Restorantta basınla bir araya gelerek projelerini tanıttı.

BOZKAN, “BEN BİR DÖNEM BU BAŞKANLIĞI YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM”

Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası Başkan Adayı Ali Bozkan, “Öncelikle kıymetli annelerimizin, Bacılarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum. Tabi dünyamızda yaşanan bir sıkıntı var Rusya ve Ukrayna savaşı ve yanı başımızda da Suriye Irak savaşı ve Libya’da yaşanan sıkıntılar inşallah bu katliamlar son bulsun. Allah nasip ederse 20 Mart günü seçildiğimiz zaman esnaflarımızın bize teveccüh ve güveniyle odalarımızın, üyelerimizin bizlerden beklentisi olan hizmetleri yerine getireceğiz, ekibime güveniyorum. Ekibimden ben şu taahhüttü aldım.  Biz hizmet odaklı bir ekip olacağız. Odamızdaki üyelerimizin bütün beklentilerini yerine getirip üyelerimizin bedduasını değil hayır duasını almak için yola çıkan ve iz bırakan insanlar olalım. Odamızın bu güne kadar yapamamış olduğu, yapamadıkları bütün beklentilerini Allah nasip ederse yerine getirelim. Ben bir dönem bu başkanlığı yapmayı düşünüyorum. Biz ekip olarak başarılı bir şekilde bu hizmeti gerçekleştirirsek, yola çıktığım arkadaşlarımın içerisinden mutlaka odaya hizmet odaklı çıkıp aday olanlar olacaktır. En azından üyelerimizin karşısına bir daha oy istemeye çıktığınız zaman hem yüzünüz olsun hem de rahat rahat çıkın ki onlar size destek olsun. Ve seçimi kazandığınız gibi onlara da güzel hizmetler yapmaya devam edin. Bu düşünce de ve doğrultu da yola çıktık”

Bozkan, “Üyelerimizin odamızdan beklentileri fazla.  Örneğin sanayimizde mal ve can güvenliği gerekli.  Banka ATM’leri, PTT şubesi, Sağlık Ocağı gibi ve sanayimizin yanında ambulans bekleme noktası gibi önemli yapılması gereken işler var.  İlk etapta hızlı bir şekilde canla başla çalışıp bütün bu beklentilerini bütün bu eksik olan hizmetleri yerine getirilmesini sağlayacağız. Sanayimizde bir de elektriklerin daha güzel akımlı sağlanabilmesi amacıyla yapılan elektrik kabloların yer altına alınması çalışmaları var. Bundan dolayı esnafımız aylardır çamur içerisinde.  Çamurdan daha kötüsü havalar açıldığı zaman kum içerisinde kalacak bunun için hızlı bir şekilde Büyükşehir Belediyemiz ve Ödemiş Belediyemiz ile gerekli çalışmaları yapıp,  bu yolların taş yapılan yerlerin taş yapılıp, taş olmayan yerlere beton yapılıp, asfalt yapılması gereken yerlerinde asfalt yapılmasını hızlı bir şekilde sağlattıracağız.” 

“EN ÜCRA KÖŞEDE BULUNAN ÜYELERİMİZE DAHİ HİZMET GÖTÜRECEĞİZ”

Bozkan, “Sanayi ilk hedefimiz temizlik içerisinde sanayi dışında tüm üyelerimize en ücra köşede bulunan üyelerimize dahi hizmet götürmek ayda bir toplantılar yapıp bu toplantılarımız neticesinde hızlı bir şekilde üyelerimizin odamızdan beklentisi olan hizmetleri yerine getirmeye çalışacağız. Sanayimizde temizliğinden, atıl duran araçların uzun süre kalan araç ve gereçlerin kaldırılması için ve bunların bir yer temini için çalışmasını yapacağız. Üyelerimizin işlemlerini daha güzel yapabilmeleri için mesleklerinin tanıtımı amacıyla odamız bünyesinde bir web sitesi açıp bunları hem ülke genelinde hem şehrimiz genelinde bilinmesine de sağlayacağız. Üyelerimizin daha güzel daha kar iş yapması amacıyla yüksek iskontolu firmalarla görüşme yapıp daha güzel orantılı mal alımını sağlayıp başta malı alırken kazanç sağlamasına da çalışacağız. Biz sadece oda üyelerimizi değil halkımızı da düşünen, halkımızın da ihtiyaçlarını giderirken, daha uygun fiyata temin edebileceği bir oda olmak istiyoruz. Bunun için de bu çalışmaları yapacağız. Üyelerimizin maliyeden kayıtlı sıkıntıları da var. Beyannameleri 500- 600 tanesinin odamız tarafından verilmemiş bundan kaynaklı bir cezaya maruz kalmışlar.  Biz bunlar için de oda üyelerimize meslek grupları dâhilinde yapacak olduğumuz toplantılarda oda üyelerimize sadece biz mal alımında değil.  Yapacak olduğumuz hizmetlerde değil,  nasıl fatura kesmeleri gerektiği, nasıl beyanname vermeleri gerektiği yeni geçilen yasaya göre iki bin Liranın üzerinde fatura kesildiği zaman vergiye tabi olan yerlerde E faturaya geçilmesi lazım.  Vergiye tabii olmayan yerlerde beş bin liranın üzerinde E fatura kesilmesi lazım elektronik ortamda nasıl fatura kesilebileceğinin bilgilendirmesini de odamız bünyesinde yapacağız. Aynı zamanda elektronik ortamı olmayan esnaflarımızın da odamız bünyesinde elektronik fatura kesmeleri için gerekli alt yapıyı da kuracağız. Üyelerimizin bizden beklentisi olan profilci ve klimacı gruplarında diğer gruplarda da vinç ihtiyacı var. Bu vinç ihtiyacını da gerekli firmalarla görüşüp oda üyelerimizi indirimli bir şekilde bu hizmeti almalarını sağlattıracağız.”

“ODA ÜYELERİMİZİN EKONOMİSİ ZAYIF OLAN ÇOCUKLARININ EĞİTİM ALMALARIN DA EĞİTİM BURSU VERİLMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Bozkan, “Odamızın yapmış olduğu toplantılar da sosyal, Kültürel ve eğitim içerikli toplantılarımız da bu bilgilendirmeleri de yapacağız. Bir de oda üyelerimizin ekonomisi zayıf olan çocuklarının eğitim almaların da eğitim bursu verilmesini sağlayacağız. Bunun yanında oda üyesi çocuklarımızın askere giderken, parasız gidenler de var. Biz bunları da Allah nasip ederse parasız göndermeyeceğiz.  Vatanı görevini yapan insanlar bizim için kutsaldır. Güzel şeyler yapmak için yola çıktık. Yapılacak çok işimiz var”

“GÜNEŞ TARLASI YAPTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Bozkan, “ Başta sanayii esnafımıza olmak üzere firmalarla görüşüp bütün dükkânların üzerine güneş tarlası yaptırmayı düşünüyoruz. Bundaki amacımız  izolasyon sağlasın. yazın sıcaktan kışın soğuktan korunabilinir. Aynı zamanda güneş tarlası yapacak olan firma yer kirası da vermeyecek. Yer güvenliği elektrik dağıtımı için enerji verebileceği mesafe yakın enerji iletişim taşıma masrafı yapmayacak. Üyelerimizin bize verecek olduğu seçim öncesi destekle seçildiğimiz zamanda yola çıkmış olduğumuz kıymetli yönetim kurulu yol arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz başarmak için çalışıp sonucunu da göreceğiz” dedi.

20 Mart Pazar günü yapılacak olan Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası Başkan Adayı Ali Bozkan ve yönetimi şu isimlerden oluşuyor;

Ali Bozkan ( Başkan adayı) Süreyya Kırkan, Mehmet Söker, Davud Tekelioğlu, Ramazan Salih Yörük, Hakan Güçlü, Halil İbrahim Delibalta, İsmail Ur, Rıdvan Aktaş, Cenk Üzmez, Melih Halavurt, Muharrem Özkuyucu, Ali Uçar,  Yusuf Aksu, Mutlu Çam, Ergün Çetin, Hasan Yılmaz, Melih Öncel, Emin Aktı, Emre Kamer, Serkan Taşpınar, İlkay Bal,  Eşref Çavdarlı, Yılmaz Yörükoğlu, Kadir Elibol, Oktay Acar,  Metin Özkan, Abdullah Özdemir.

Editör: Haber Merkezi