BASINA VE KAMUOYUNA




Eğitim-Sen Ödemiş Temsilciliği


"Timsah gözyaşları değil itibar istiyoruz."

Eğitim-Sen Ödemiş Temsilciliği tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili basın açıklaması yayınlandı.

Açıklamada;  Yine, timsah gözyaşlarının döküleceği, öğretmenlik mesleğinin yüceliği, değerliliği ile ilgili nutukların bolca atılacağı 12 Eylül darbesinin icadı olan öğretmenler günündeyiz.

Yine bir 24 Kasım’da daha ihtiyaç olduğu halde ataması yapılmayan yüzbinlerce öğretmen işsiz, Ekonomik ihtiyaçlarını karşılayabilmek için açlığını ve içinde bulunduğu çaresiz durumunu anlatmak için sokaklarda.

Yine bir 24 Kasım’da daha TEOG skandalları nedeniyle tüm kamu okulları itibarsızlaştırılarak gizli bir eşitlenmeye tabi tutuldu, Nakillerde taban puanları uygulaması kaldırıldı ve nakiller tüm yıla yayılarak okullardaki kargaşaya tuz biber ekildi. Birçok öğrenci zoraki olarak İmam Hatipli yapılmaya çalışıldı, çalışılıyor. İmam Hatipli olmayanlar da örgün eğitimin dışına (açık liseye) itildi.

Evet, yine bir 24 Kasım’da daha öğretmenlere rotasyon uygulaması projeleriyle öğretmeni mesleğinden bıktırma, soğutma projeleri öğretmenlere dayatıldı.

Ve yine bir 24 Kasım’da daha torba yasayla yöneticileri görevden alınmış, hala görevlendirme yöneticilerle binlerce okulun yönetilememesi devam etmekte. Yönetici seçerken orta oyunu gibi yapılan mülakatlarla bir tiyatro oynanmaya devam edilmekte ve yandaş olmayan yöneticilerin kıyıma uğratılması uygulamaları son hızıyla devam etmekte.

Evet, bir 24 Kasım’da daha İzmir İl ve İlçe Milli Eğitim yöneticileri yandaş sendika yöneticisi gibi davranmakta, devletin olanaklarını da kullanarak (eğitimin sorunlarıyla değil) yandaş sendikaya üye yapmak için ‘baskı’ uygulamakta, eğitimin her türlü sıkıntısını bir tehdit ve şantaja dönüştürerek yandaş sendikaya üye yapmak için zorlamalar devam etmektedir.

Her yıl olduğu gibi bir 24 Kasım’da daha öğretmenler için işkenceye dönüşen, eğitim öğretime zarar veren, aksatan norm fazlası öğretmenlerin re’sen atanmasının yapılması kararının alınması ve bu kararın uygulanmasının 24 Kasım günü gerçekleştirilecek olması, öğrencilerin ve öğretmenlerin yıl ortasında zorunlu yer değiştiriyor olması, norm fazlası öğretmenlerin çantacı, fırsatçılar tarafından sendika değiştirmezse Kiraz’a, Kınık’a sürüleceği tehditleri savrulmaktadır…

İşte bütün bu belirsiz ve karanlık tabloya ekonomik olarak her gün daha belirsizliğe ve kötü duruma itilmeyi, okulların hükümetin arka bahçesi haline getirilme girişimlerini hatırlatmakta yayar görüyoruz. Bütün bu olumsuz gelişmeler yanında kamusal eğitim de itibarsızlaştırılmaya, özel eğitim teşvik edilmeye çalışılmaktadır.

Eğer bu uygulamalara karşı durup dur diyemezsek kamu okulları ağırlıklı olarak dini eğitim veren eğitim kurumlarına dönüşecektir. Eğitimde zaten olmayan fırsat eşitliği tamamen ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır. Kamusal eğitimin ortadan kaldırılma çabalarına karşı tüm eğitim emekçilerini ve bundan zarar görecek halkımızı mücadeleye çağırıyoruz.” ifadeleri yer aldı
Eğitimsen Ödemiş Temsilciliği

 

Editör: Haber Merkezi