15. Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali Ödemiş’te coşku ile gerçekleşti.

Ödemiş Hükümet Konağı önünde bir araya gelen Halk Dansları ekipleri Ödemiş Belediye Bandosu eşliğinde Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş, CHP İlçe Başkanı Hamdi Halis, Belediye Meclis Üyeleri, Uluslararası Giritliler ve Mübadiller Federasyonu Genel Başkanı Zafer Güzelkasap, Ödemiş Balkan Göçmenleri Kültürü Yardımlaşma, Dayanışma Derneği Başkanı Tuncay Saygıner Gargaviç ve vatandaşlar gösterinin gerçekleşeceği Salı Pazarına kadar yürüdüler.

Salı Pazarı’nda gerçekleşen programda Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Türkiye ve Yunanistan’dan halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Çalgiya İzmir grubunun sahne aldığı gecede Cenk Bosnalı şarkılarını seslendirdi.

Başkan Eriş konuşmasında, “Mustafa Kemal’in ekmiş olduğu barış, dostluk, kültür tohumları bugün yeşermeye devam ediyor” dedi.

Festivalde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e büyük kültür katkılarından dolayı teşekkür eden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Balkanlar Mustafa Kemal’in toprakları hepimizin toprakları. Acıyı en çok yaşayan toprakların insanları bugün kültür için, barış için, dostluk için ülkelerimiz adına buradalar. Balkan insanlarının ortak kültürleri, ortak oyunları, ortak yiyecek içecekleri zaten birbirimize ne kadar yakın olduğumuzu gösteriyor. Savaşı en iyi yaşamış olan Mustafa Kemal barışı da en iyi tarif eden liderimiz. Dünyada da barış ülkemde de barış diyebilmek için yıllarca mücadele eden bir lider. Bu etkinliğin temelinde 1935’ te Mustafa Kemal’in gerçekleştirmiş olduğu kültür tohumları yatıyor. Onun ekmiş olduğu barış kültür dostluk tohumları bugün yeşermeye başladı. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in de desteği ile hepimizi Ödemiş’te yürekten buluşturdu. Bugünün kahramanları değerli başkanlarımıza, katkıda bulunan halk dansları ekiplerine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Uluslararası Giritliler ve Mübadiller Federasyonu Genel Başkanı Zafer Güzelkasap, Yerelgüç'e yaptığı konuşmada bu etkinliğin 15. kez gerçekleşmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, İzmir büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür etti.

Ödemiş Balkan Göçmenleri Kültürü Yardımlaşma, Dayanışma Derneği Başkanı Tuncay Saygıner Gargaviç, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi