Haber: Başar UÇAR

Küçük Menderes Havzası'nın tek görme engelliler sınıfına ev sahipliği yapan İstiklal İlkokulu’nun özel öğrencileri Balım ve İlker, Fenerbahçeli ve Galatasaraylı futbolcuların imzalı formalarına kavuşarak büyük sevinç yaşadı.

Görme engelliler sınıfında eğitim gören 1. sınıf öğrencisi Fenerbahçeli Balım Gökçe Körpe ve 3. sınıf öğrencisi Galatasaraylı İlker Tokmak’ın hayalleri Ödemiş’teki derneklerin temsilcilerinin girişimleriyle gerçek oldu.

Yıldız futbolcular Balım ve İlker için imzaladı

Galatasaray’ı yaşam biçimi haline getiren İlker Tokmak’ın okul müdürü Mustafa Güder’e imzalı forma hayalini anlatmasının ardından Balım Gökçe Körpe de Fenerbahçeli oyuncuların imzalı formasını istedi. Ödemişli beden eğitimi öğretmeni Hasan Nokta, durumu Ödemiş Galatasaraylılar Derneği kurucu başkanı Özen Bıldır’a bildirdi. Bıldır da Galatasaray Spor Kulübü 2. Başkanı Cengiz Özyalçın’la temas kurdu. Balım’ın forma isteği için Ödemiş Fenerbahçeliler Derneği seferber oldu. Dernek yöneticileri Olgun Bayraktar ve Ahmet Yumrutaş da Fenerbahçe Spor Kulübü’ne bu talebi iletti. Dernek yöneticilerinin girişimleriyle Galatasaray ve Fenerbahçe’nin yıldız futbolcuları formalarını Balım ve İlker için imzaladı.

Büyük sevinç yaşadılar

İmzalı formalar törenle Balım ve İlker’e verilirken törende duygu dolu anlar yaşandı. Ödemiş İstiklal İlkokulu Müdürü Mustafa Güder ve müdür yardımcısı Tayfun Arslan ev sahipliğindeki törene Ödemiş Fenerbahçeliler Derneği’nden Ahmet Yumrutaş, Serhat Uçar, Baki Balcı, Olgun Bayraktar ve Hüseyin Şendurur, Ödemiş Galatasaraylılar Derneği’nden de Özen Bıldır, Hasan Nokta, Hayrettin Çamlıbel, Tayfun Tekeli, Cevdet Aydın ve Sadık Güllü katıldı. İmzalı formayı giyen İlker, Galatasaray marşı söyleyerek alkış aldı. Balım da sarı-lacivertli formayı giydikten sonra büyük sevinç yaşadı.

Her iki derneğin yöneticileri, minik öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Türk Telekom Arena Stadı’nda oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde futbolcularla birlikte seremoniye katılması için girişimde bulunacaklarını ifade etti.

“Yürekten teşekkürler”

Ezeli rakipler Galatasaray ve Fenerbahçe’nin iki öğrencinin hayallerini gerçeğe dönüştürdüğünü söyleyen Ödemiş İstiklal İlkokulu müdürü Mustafa Güder, “Küçük Menderes havzasının tek görme engelliler sınıfı okulumuzda eğitim veriyor. Eğitimin yanı sıra çocuklarımızı daha fazla nasıl mutlu ederiz düşüncesi içindeyiz. Çocuklarımızın bu talepleri sonrası Galatasaray ve Fenerbahçe büyük duyarlılık gösterdi. Futbolcuların imzaladığı iki formanın belki günlük hayat içinde bizler için büyük ehemmiyeti yok ama onların dünyasını dolduruyor. Çocuklarımız günlerdir bu formanın hayaliyle yaşadı. Dernekler, her ne kadar Fenerbahçemizin, Galatasarayımızın menfaatleri için kurulmuşsa da dernekler  aslında toplum yararına çalışır. Ben iki kulübe de teşekkür ediyorum. Çok güzel bir çalışma yapıldı. Bu iki çocuğumuzu hayata bağladılar. Yürekten teşekkürler” diye konuştu.


 

 

Editör: Haber Merkezi