Tüm yurtta etkisini gösteren aşırı yağışlar Ödemiş’te de hayatı olumsuz şekilde etkiledi. Her yıl yağışlı havalarda haberlere konu olan Ödemiş-Balabanlı köyü yolu da yağışlardan yine nasibini aldı. Aşırı yağışların etkisiyle birçok tarla ve sera sular altında kalırken, karayolunda yarım metreyi geçen yağmur suları araçların mahsur kalmasına sebep oldu.
Küçük Menderes nehrinin aşırı yağışlar nedeniyle taşması ve tarla kenarlarındaki drenaj kanallarının bu yağmur sularını taşıyamamasının neden olduğu belirtilirken, tarlalara ve seralara doğru akış gösteren yağmur suları karayolunu da neredeyse kullanılamaz hale getirdi.
Yağmur sularının adeta göle çevirdiği karayolunda binek otomobiller mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar traktör ve kamyon yardımıyla çekilerek, suyun içerisinden çıkarıldı. Aracının yoldan geçemeyeceğini anlayan birçok sürücü ise geri dönmek zorunda kaldı.
MİLYONLARCA LİRA ZARAR
Balabanlı yolunda 6 yıldır sera işletmesi bulunan ve her yıl aynı manzarayla karşılaşmaktan bıktıklarını dile getiren Dallıoğlu Seracılık’ın sahibi Yalçın Daler, “Her yağışta seramız sular altında kalıyor. Altı yıldır buradayım ve her sene seramız sel suları altında kalıyor. Küçük Menderes nehrinin ıslah edileceği söyleniyor ancak henüz atılmış bir adım yok. İdari mercilere sıkıntılarımızı bildiriyoruz, sorun hala çözülmedi. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Burada seramı açtığım ilk yıl, bu sel baskınları yüzünden 500 bin TL zarar ettim. Altı yılda uğradığım zararın haddi hesabı yok. Milyonlarca lira zarara uğradım. Bu yağmur suları çekildikten sonra, oluşan zararımızı belirleyeceğiz. Artık bu konuda bir adım atılsın” dedi.
Yağış nedeniyle kapanan yolda Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri de trafik düzenini sağlamak üzere görev yaptı.
Editör: Haber Merkezi