İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri’nin işbirliğiyle sürdürülen Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri’nden biri de Bayındır’da kurulacağı açıklanmıştı.

Bayındır’da 900 bin metrekare alan üzerine kurulacak ve 45 parselden oluşacak tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesinde çiçeklik ve süs bitkileri yetiştiriciliği ile buna bağlı sanayi gelişimi planlanıyor.

Proje kapsamında özellikle modern seralarda yetiştirilebilecek katma değeri yüksek süs bitkileri yetiştirilecek ve üreticiler özellikle Avrupa gibi büyük ve standartları yüksek olan pazarlarda yer edinebilmeleri için iyi tarım uygulamaları standartlarında üretim yapacak.

Kurulacak bölgeye bir destek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'ndan geldi. Başkanlık ilçenin Turanlı, Ergenli ve Demircilik mahallelerinde Hazineye ait toplamda 599 bin 306 metrekare yüzölçümlü 13 adet taşınmaz emlak vergi değeri üzerinden Bayındır Tarıma Dayalı İhtisas (Çiçekçilik) Organize Bölgesine devrettiğini açıkladı.

Açıklamada “Çiçekçiliği ile meşhur Bayındır İlçemizde bu sektörün gelişimine büyük oranda katkı sağlayacak bu devirlerle bölge ekonomisinin kalkınması da hızlanacaktır.” denildi.

Editör: Haber Merkezi