Türkiye, ölüm oranı sıralamasında 47'inci sırada bulunuyor. Avrupa, Kovid-19 ölüm oranı sıralamasında ön sırada.

Haziran ayıyla birlikte başlattığımız normalleşmenin eski hayat düzenimize dönmek olmadığını ifade ettik. Yeni normali 'kontrollü sosyal hayat' olarak tanımladık. Üretim devam etmek zorunda. Bütün hizmet sektörlerinin canlı olması toplumun geleceği için vazgeçilmez unsurlar.

Dünyanın herhangi bir yerinde Kovid-19’a henüz doğrudan etkili bir ilaç bulunamadı, aşı geliştirilemedi. Bu gerçek, daima tetikte olmamızı, seyri hassasiyetle incelemeyi ve acil müdahaleyi gerektiriyor.

"SÜRPRİZ YOK, BEKLENEN SINIRDAYIZ"

Kara göründü ama deniz hala dalgalı. Son günlerde vaka sayımızda ve yoğun bakıma alınan hasta sayımızdaki değişmeler, bu dalgalanmaların yansımasıdır. Sürpriz yok. Beklenen sınırdayız. Bu sınırı aşmamak sizin elinizde. Zorunlu olmadıkça kalabalığa karışmayan büyüklerimizin elinde. Sahilde el ele tutuşmayan gençlerimizin elinde. Virüsün şiddetini düşürdüğüne dair bir kanıtımız yok ama vakalarımızın şiddeti düştü.

BAKAN KOCA İLLERE GÖRE SAYILARI AÇIKLADI

Vaka sayısına göre vefat oranını en yüksek olduğu il yüzde 12.4 Gümüşhane. En düşük olduğu il ise yüzde 0.33 ile Kilis.

İZMİR KORONAVİRÜS TABLOSU

İzmir’de ise son 3 günde ortalama vaka sayısı 34.

ANKARA KORONAVİRÜS TABLOSU

Son bir ayda Ankara’da günlük ortalama vaka sayısı 127, son bir haftada ortalama vaka sayısı 155, son 3 günde ortalama vaka sayısı 177.

İSTANBUL KORONAVİRÜS TABLOSU

Son bir ayda İstanbul’da ortalama vaka sayısı 653, son bir haftada ortalama vaka sayısı 620, son üçü günde ortalama vaka sayısı 610’du, düne göre baktığımızda bu sayı 700’leri geçti.

Bursa’da giderek artış olduğunu görüyoruz. Kocaeli’de son 3 günde vaka sayısı 133, artış devam ediyor. Konya’da günlük ortalama vaka sayısı 41, son bir ayda 73, son 3 günde 88. Son gün 100’e yaklaştı.

Diyarbakır’da günlük ortalama vaka sayısı 58, bir ayda 81, son üç günde ise 87. Son günde 100’lere yaklaştı.

Editör: Haber Merkezi