Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir'de Konak, Karabağlar ve Buca ilçe teşkilatlarının bayramlaşma törenlerine katıldı.

Koalisyon görüşmeleriyle ilgil konuşan Bakan Veysel Eroğlu, "Yüzde 41 oy almamıza rağmen milletimiz bize tek başına hükümet kurma görevini vermedi. Biz de milletimizin mesajını aldık. Milletimiz uzlaşın mesajı verdi" dedi.

Ak Parti olarak ilk tur görüşmelerinde ayrım gözetmeden bütün partileri ziyaret etme kararı aldıklarını belirten Bakan Eroğlu, "Geçtiğimiz hafta birinci tur görüşmeleri tamamlandı. Biz açıkça, şeffaf olarak kendi kanaatlerimizi ortaya koyduk. Pazartesi ve salı günü genel başkanımızın riyasetinde bir değerlendirme yapacağız. İkinci tur görüşmeleri önümüzdeki hafta başlayacak. İkinci turda istemeyenler varsa yapacak birşey yok. Siyasette kırmızı çizgi diye birşey yok. Kendi aldıkları oy oranına göre konuşurlarsa anlaşılır. Uzlaşma için sonuna kadar gayret edeceğiz. Eğer uzlaşma olmadığı takdirde yeniden seçime gidilir, hakem milletimizdir. Yeniden bir seçim olursa teşkilatımız da hazırdır" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi