Ayvalık Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Arga ve Ayvalıklı kadınlar Tire-Ödemiş ve Birgi’yi kapsayan gezi düzenledi.
Balıkesir’e bağlı Ayvalık Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri gezmek ve çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Küçük Menderes Havzası’na geldiler. Ödemiş’e gelerek burada cumartesi günleri kurulan Kadın El Sanatları Pazarı’nı gezen ve buradaki el emeği göz nuru eserlerden satın alan Ayvalıklı bayanlar Ödemiş’ten gayet memnun ayrıldılar.
Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi yetkililerinin de yakından ilgilendiği Ayvalık Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri birlikte Ödemiş Belediyesi önünde hatıra fotoğrafı çekildiler.
Ziyaretleriyle ilgili olarak bir açıklama yapan Ayvalık Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Arga, Ödemiş Kadın El Sanatları Pazarı’nda çok kıymetli el emeklerinin olduğunu belirterek, “Bizim de bünyemizde faaliyet gösteren Ayvalık Kadın El Emeği Pazarı ve Gece Pazarı ile kadınlarımızın el emeği ile ürettiği ürünler yaz sezonu boyunca hem Ayvalıklı hemşerilerimizin hem de yerli yabancı misafirlerimizin beğenisine sunuldu. Hem kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerine katkı sağlandı hem de el emeği ürünler ilk elden müşterilere sunuldu. Ödemiş’te de bu Pazar gayet yetenekli bayanlarımızın ellerinden çıkan ürünlerle dolu” dedi.
Ayvalıklı kadınlar Ödemiş pazarını gezdikten sonra tarihi ve turistik Birgi beldesine geçtiler.
Editör: Haber Merkezi