Geçtiğimiz Çarşamba günü, bir gün içerisinde Bitlis’te 5, Hakkari Çukurca’da 24 güvenlik görevlisi ve askerimizin PKK’lı hainlerce gerçekleştirilen kalleşçe saldırılar sonucu şehit edilmesi üzerine tüm Türkiye’den yükselen tepkiler, Tire’de de sürüyor.
Tire Kültür Derneği tarafından yapılan açıklamada, her defasında Türk milletinin yüreğini daha da derinden dağlayan terör belasına karşı bir an önce somut girişimlerde bulunulması gerektiği vurgulanırken, Türk insanının bu yönde atılacak her türlü adımda, canı pahasına da olsa devletinin yanında yer alacağı ifade edildi.
Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı yaptığı basın açıklamasında;
“Bitlis ve Hakkari’de insanlıktan yoksun PKK’lı hainlerce yapılan kalleş saldırılarda 29 şehidimizin acısı yüreğimizi bir kez daha dağlamıştır. Şehit analarımızın, babalarımızın ve tüm milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimizin ruhları şad olsun” dedi.
SABIR KALMADI
Yaşanılan süreçte Türk milletinin hiçbir şekilde sabrının kalmadığını söyleyen Ayvalı, “Ülkemizin her bir köşesi insanlıktan yoksun kan içicilerin saldırıları ile kor ateşlerde yanarken artık bundan sonra hiçbir kimsenin çıkıp da yaşanılanları klasik bir terör ifadesi ile tanımlamaması gerekiyor. Öncelikle herkesin bu belayı milletimizin canına, namusuna, dirliğine ve birliğine karşı açılmış apaçık bir savaş olarak tanımlaması kaçınılmaz olmuştur.  Aksi takdirde 1984 yılından bu yana ülkesi için bu vatanın aziz topraklarına düşen binlerce vatan evladımızın ocaklarına düşen kor ateşi, sıradan bir terörist kalkışma ile hiçbir şekilde açıklayamayız” dedi.   
1980’den bu yana ülkeyi yöneten siyasal iradelerin, terör olarak adlandırmakta ısrar ettikleri bu elim sürecin hiçbir şekilde ciddiyetini algılayamadıklarının görüldüğünü dile getiren Seyfullah Ayvalı, “Türk milleti, siyasetçilerin her defasında farklı yöntemler ve kararlılıklar iddiası ile mevcut durumu adeta geçiştirdiğine inanmaya başlamıştır. Ve sorumlulardan bir an önce somut adımlar ve sonuca gidecek girişimler beklemektedir.
Bilinmelidir ki, yıllardır adı konulmamış bir savaşın içine çekilen bu millet, gerektiğinde kendi açılımını pekala yapabilecek güçte ve inançtadır. Ne kadar demokratik olursa olsun hiçbir açılım bu millete zorla ya da sindire sindire kabul ettirilemez. Ve yine bilinmelidir ki, aziz şehitlerimizin kutsal kanları ile çizilen bu vatanın sınırlarından onurumuz ve haysiyetimizi çiğneyecek şekilde yüzsüzce girilmesini, hatta şehit anaları ile dalga geçer gibi, o katillerin alkışlarla karşılanmasına izin verilmesini, ‘güzel şeyler olacak’ tabiriyle hiç kimse bu milleti uyutamaz.
Gelinen noktada Türk milletinin sabrı taşmış, dişleri kenetlenmiş, yüreği burkulmuş durumdadır. Artık PKK yamyamlarının bile ‘bizim alt birimimiz’ dediği BDP taşeronlarını milletin meclisinde beslemek ya da siyasal muhatap kabul etmek ihanet değilse bile ancak büyük bir gaflet ve delalet olarak algılanmalıdır. Ve PKK’nın alt birimi olduğu tescillenen BDP’li haysiyetsizlerin bile sürekli ‘savaş’ diye tanımladığı bu milli davamızın gereği ne ise o yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki, savaş halinde barış ve demokrasi kuralları hiçbir işe yaramaz.
Zira bu millet kendi davasını kendisi “özelleştirecek” ve kendisi çözüm bulacak kararlığını hiçbir zaman kaybetmemiştir. Seçtiklerine ve idareci olarak atadığı vekillerine bu bilinç ve duyarlığı emretmektedir!
Ege’nin Efeleri ve sizlerin efendileri olarak emrediyoruz!  Bu kanı durdurun, anaların acısını dindirin..! Zira vazifeyi ihmale sürükleyen merhamet, memlekete ihanettir” şeklinde konuştu. 
Ayvalı, Cuma günü (bugün) Tire’de gerçekleştirilecek olan terörü lanet mitingi ve yürüyüşüne dernek tam kadro katılacaklarını sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi