Öğrencileri tarafından vurularak hayatını kaybeden Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayhan Kökmen’in 10. duruşması bugün yapıldı. Ödemiş Ağır Ceza mahkemesinde yapılan duruşmaya Okul Müdürü Ayhan Kökmen’in eşi Ümmü Kökmen’in yanı sıra Okul müdürleri ve tutuksuz sanık C.A katılırken, tutuklu sanıklar ise Segbis sistemliyle duruşmaya katıldılar.

Avukat Süleyman Coşkun, “Yaklaşık iki yıl önce vefat eden Ayhan Kökmen hocamızın açılmış olan davanın 10. Duruşması yapıldı. Yaklaşık 1,5 yıldır dava sürüyor. Davanın Sonlarına doğru yaklaşmış durumdayız.  Tanıklar daha önceden dinlenmişti. Dosyanın tüm sanıkları ve suça sürüklenen çocukları daha önce dinlenmişti. Şimdi de dosyadaki görüntü kayıtlarının adli tıp kurumuna netleştirilmesi sanıklarla ve suça sürüklenen çocuklarla eşleştirilmesi için gönderilmişti. Ayrıca sanıklardan elde edilen cep telefonlarındaki mesajlaşma ve bazı kayıtların tetkik anlamında SİBER şubeye cep telefonları gönderilmişti. Bu anlamda iki rapor beklenmekteydi. Bu raporlardan birincisi geldi. Bu birinci rapor yani Kızılcaavlu Köyünün meydanındaki güvenlik kamerasında olaydan bir gün önce akşam çekilen görüntülerde bu olayın planlandığı yönünde iddialar var. Bizde bunun düşüncesindeyiz. Bu görüntülerle ilgili yapılan çalışmalarda görüntülerin çözünürlüğün düşük olması pikselin düşük olması nedeniyle bir eşleştirme yapılamayacağı belirtilmiş. Bu zaten doğal bir durum çünkü gece vakti ve güvenlik kamerasının görüntüleri kalitesi ortada, bu anlamda bizimde şöyle bir talebimiz oldu. Bu görüntülerin duruşmada bizzat mahkeme heyeti tarafından izlenmesi durumunda özellikle sanık B.Y’nin toplantıda bulunduğunun tespit edilebileceğinin düşüncesindeyiz. Çünkü görüntüler incelendiğinde bu gözle de tespit edilebiliyor. Mahkeme bir dahaki celsede bu görüntüleri duruşmada izlemeye karar verdi.  Diğer beklenen cep telefonlarına ilişkin rapor ise gelmedi. Ön raporlar gelmiş olsa da kanaat belirtici rapor gelmedi. Bunların beklenmesi için duruşma 27 Şubat 2020 tarihine ertelendi. 27 Şubat tarihinde yapılacak duruşmada da bu olaydan bir gün önce yapılan planlama toplantısına ilişkin güvenlik kamerasının görüntülerinin izlenmesi gerçekleştirilecek. Önümüzdeki celsede raporların gelmesi halinde önümüzdeki celsede belki bitebileceği olmadığı takdirde en geç bir sonraki celsede biteceğinin umudundayız.

SANIKLAR DURUŞMAYA SEGBİS SİSTEMİYLE BAĞLANDILAR

Avukat Coşkun, “Sanıklar  bugün yapılan duruşmaya bulundukları cezaevinden SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katıldılar. Suça sürüklenen Çocuklar bugün yeni bir iddia daha ortaya attılar. Özellikle sanık B.Y. olayı azmettirenin kendisinin olmadığını tam aksine S.S.C’nin babasının olduğu yönünde yeni bir iddia ortaya attı. Bu duruşma hemen hemen her dosya kapsamıyla uyumsuz bir takım iddialar ve savunmalar ileriye sürülüyor. Biz de bunun dosya kapsamında uyumsuz olduğunu belirttik. Ciddiye alınabilir bir iddia ve savunma olmadığını belirttik. Cep telefonu ile ilgili raporun gelmesi halinde Cumhuriyet Savcılığı esas hakkında mütalaasını verebileceğinin düşüncesindeyiz. Ya da mütalaa için bir sonraki celseye ertelenebilir. Önümüzdeki duruşmada görüntüler izlenecek. Raporun gelmesi ve raporun değerlendirmesi yapılacak. Dava da sona doğru yaklaştığımızın düşüncesindeyiz. Yakında sonuçlanacağını umut ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi