HABER: Tolga KIZGIN

Vatandaşlar Kurtuluş Caddesi ve Şehit Özpolat Caddesi’ni ikiye ayıran tren yolundan kendilerine geçiş alanları istiyor. 
İki cadde ortasından geçen tren yolunun tehlike arz etmesi üzerine demir parlaklıklarla çevrilmişti. İki cadde arasında geçiş rahatlığı olan vatandaşlar demir parmaklıkların konulması ile iki caddeden karşıya geçmek istediklerinde uzun bir yol kat etmek zorunda kaldı. Bazı vatandaşlar demir parmaklıklardan bir insanın geçebileceği şekilde keserek kendilerine geçiş alanı yaptılar. Ancak bu durumun tehlike arz etmesi üzerine yetkililer demirleri tekrar yerine monte ettiler. Vatandaşlar demir parmakların kapatılması ile çileden çıktı.



Karşıdan karşıya geçme konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, biran önce yetkililerden alt ya da üst geçit istiyor.

Cadde sakinlerinden emekli olarak yaşamını sürdüren 60 yaşındaki Cavit Yılmaz, “ Yıllardır geçmekte olduğumuz tren yolu geçidini demirlerle kapattılar. Camiye gidip gelmek için dahi 3 kilometre yol yürüyüp araçların geçtiği hemzemin geçitten geçmek zorunda kalıyorum. Durumu anlattığım devlet yetkililerinden bir cevap beklerken makamlardan kovularak çıkarıldım. Bana dedikleri sözler ise “git imza topla biz ilgilenelim“. Örneğin karşı sokağımda yaklaşık 5 dakika mesafede akrabalarım var. Fakat ben oraya gidip geriye gelebilmek için 3 kilometre yol yürümek zorunda kalıyorum. Neredeyse şikâyetçi olabileceğim her yere gidip şikâyetçi oldum. Muhtar, Kaymakam, İlçe başkanlarına kadar gittim. Bir yere gidiyorum, başka bir yere yolluyorlar. Oraya da gidiyorum yine başka bir yere yolluyorlar. Cumhurbaşkanına şikâyet etmemi dahi söyleyen oldu. Benim şikâyetim kapanmasından dolayı değil. İnsanlar tren yolundan geçerken ölebilir tehlikesine karşı kapatılmış bir geçit. Fakat bu vatandaş mağdur edilmeden yapılmalıdır. İlk olarak üst veya alt geçit yapılır daha sonra geçit kapatılır. Vatandaşı mağdur etmeye kimsenin hakkı yoktur.”

Sadece halkın değil esnafında mağdur olduğunu belirten Yılmaz, “Vatandaş muhtarı mahalleye hizmet etmesi için seçer. Vatandaş mı dolaşıp imza toplayacak sorunu çözecek yoksa mahallemizin sorunlarını çözmesini beklediğimiz muhtar mı? Ben milleti topladıktan sonra bu mahallede muhtar olmasının bir anlamı yok. Geçen yıl belediye ye şikâyet için gittim fen işleri amiri tarafından kovuldum. Gençlerin alt geçitlerde alkol almasından, uyuşturucu madde kullanmasından dolayı alt geçit yapmayacaklarını söyleyen yetkililer dahi oldu. Devlet Demir Yollarının sorumluluğunda olduğunu söylediler. Eğer ki TCDD’yi ilgilendiren bir konu ise onların yapması gerekiyor. Onlarında söylediği söz “Ödemiş Belediyesi Düğün salonu yaparken bize mi sordular“ diyorlar. Belediye Başkanınız önce gelsin buraya dilekçe versin daha sonra izin verelim yapılsın diyorlar. Önce insanın geçme hakkını vereceksin sonra ondan sonra kapatacaksın. Gerekirse Cumhurbaşkanlığı’na dahi şikâyet edeceğim. İnsanlar tren yolundan geçerken ezilir diye korkuyorsanız bir geçit yapmak zorundasınız. Kimseyi mağdur etmenin anlamı yoktur.” diyerek kendisinin şikâyet için gittiği yerlerden kovulması üzerine gururunun incindiğini belirterek gözyaşlarını tutamadı.

Editör: Haber Merkezi