Geçirdiği hastalık nedeniyle yürüme kabiliyetini yitiren genç Arif akülü arabasına kavuştu. SMA Tip 3 hastası olan Arif hastalığı sebebiyle son 6 aydır yürüme kabiliyetini kaybettiği için yürüyemiyor. Özel Aktif Değişim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Fizyoterapisti Aytaç Demir'den bir yıldır fizyoterapi hizmeti alan Arif yine fizyoterapistinin başlattığı yardım kampanyası ile ailesinin, kurumdaki öğretmenlerin ve çevredeki yardımseverlerin katkısıyla uzun süredir hayalini kurduğu akülü arabasına kavuştu.
Fizyoterapist Aytaç Demir, Arif’in alınan bu araba sayesinde artık dışarı çıkma probleminin sonlanacağını, eve kapanan asosyal bir kişilik olmaktan çıkıp daha dışadönük pozitif bir kişiliğe kavuşacağını, ailesinin Arif’i bir yerden diğer bir yere taşımak için harcayacağı enerjiyi kendi işlerine verebileceğini; belki de Arif in kendi kendine bir iş yapıp kendi ekonomik özgürlüğüne kavuşacağını söyledi.
Demir, aynı zamanda bu tarz yardımların yapılmasının bu şekilde fiziksel engeli olan bireylerin hayatında son derece önemli değişimler yarattığını ve sürekli olmasının engelsiz bir yaşam için kaçınılmaz olduğunu belirtti. Arif ise arabasını ilk aldığı anda arabasını hemen şarj ettiğini, aküsünün saat gece 12’yi vurduğunda dolduğunu o an ki heyecanla kendisini hemen dışarı attığını ve özgürce dolaştığını; bayram üstüne gelmesi nedeniyle akrabalarını ziyaret ettiğini ve hissettiklerinin kelimelerle ifade edilemeyecek derecede güzel ve anlamlı olduğunu buna sebep olan Aytaç Demir'e, psikolog Selen Avcı' ya, memur Albayrak'a, kurum müdürü Kubilay Gölcük'e, ailesine, yardımsever Osman Bey'e ve yardım eden diğer herkese çok teşekkür ettiğini ifade etti.
Editör: Haber Merkezi