HABER:DİLEK ACAR GÜLEÇ

Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Muammer Ardıcak, üretici ve tüketiciyi bir araya getiren bu sergiye herkesi davet etti.

Pandeminin getirdiği olumsuz koşullardan dolayı ertelenen süs bitkileri sergisinin bu yıl 21-24 Ekim tarihleri arasında yapılacağını ifade eden Ardıcak, “Sergimize yoğun ilgi var. Katılımcılar stant bulamıyor. İzmir dışında başka şehirlerimizden de ilgi görüyor. 150 stant kurduğumuz fuar alanında bu sene 100 stant kurabiliyoruz. Gönül isterdi daha fazla katılımcı olsun. ”

Ödemiş’in süs bitkileri adına Türkiye’ye çok fazla hizmet eden bir bölge olduğuna değinen Ardıcak, “Küçük Menderes Havzası’nda Türkiye’nin ihtiyacı olan bitkilerin %70’inin üretimini yapıyoruz. Bu açıdan Ödemiş ülke ihtiyacını karşılamada öncülük eden bir ilçe. Bu kadar önem arz eden bir kitlenin belediyemiz, odalarımız tarafından daha fazla desteklenmesi gerekmektedir” ifadelerinde bulundu.

Pandemi sürecinde, vatandaşların kendilerine oluşturdukları bahçelerde organik tarım ve kendi yetiştirdikleri meyveleri bitkileri yetiştirmeleri süs bitkilerine yoğun ilgi göstermesi ile fidancılık üretimi yapan üreticinin ekonomik olarak çok fazla etkilenmediğini vurgulayan Ardıcak, yaşanan orman yangınları sonrası ağaçların ne kadar önem arz ettiğini ülke olarak görüldüğünü söyledi.

Editör: Haber Merkezi